Hoe de Galaxy S4 de iPhone 5S redt

Hoe lauwer de ontvangst, hoe beter sommige smartphones verkopen...door Jack Nouws.

De grootste flop uit de geschiedenis van Apple en misschien het einde van hele bedrijf. Dat was de verwachting voor de originele iPhone in 2007 door beursanalisten en andere experts. Geen toetsenbord. Geen uitbreidbaar geheugen. Geen verwisselbare accu. Geen software. En o ja, niet gemaakt door een bedrijf dat verstand heeft van telefoons. Halverwege 2012, vijf jaar later, stond de teller op 250 miljoen iPhones en heel waarschijnlijk is dit aantal verdubbeld aan het eind van 2013.

Gelukkig hebben analisten en andere experts geen langetermijngeheugen, zodat ze altijd iets te zeiken hebben. Daarom konden ze op de iPhone 5 kotsen. Want geen innovatie zoals de originele iPhone. Niet de totaal ontregelende vernieuwing die de de smartphone herdefinieerde met touchscreens, swipen en pinchen. Niet de totaal ontregelende vernieuwing die Nokia, RIM en Motorola naar de rand van de afgrond bracht. Dus die suffe iPhone was innovatief, eigenlijk dan toch wel, dus, achteraf gezien? Aha. En die mislukte iPhone 5 verkocht in 2012 in de helft van de tijd twee keer beter dan de Galaxy S III.

Lauw

Het is een interessant verschijnsel, dat mekkeren om innovatie en het heeft niets met Apple of iPhone te maken en alles met beursanalisten en andere experts. Na maanden van hypen, van het publiceren van mock-ups, opstellen van lijstjes van features, dromen van processorkernen, dpi en megapixels (waar kennen we dat ook alweer van?) kreeg de Samsung Galaxy S4 een lauwe ontvangst. De oogbesturing waar iedereen orgastisch over fantaseerde zat er niet in. De behuizing was identiek aan de die van de S III en nog steeds van plastic. Eigenlijk was de S4 gewoon een S III met een groter scherm, een snellere processor en een camera met meer megapixels. Waar was de innovatie?

Betonmolen

Grappig. De iPhone 5 en de Galaxy S4 zijn de enige smartphones die er toe doen, de enige smartphones die daadwerkelijk geld opleveren en ze zijn allebei lauw ontvangen omdat ze niet innoverend genoeg zijn. Dat komt omdat beursanalisten en experts innovatie nog niet herkennen als het met een betonmolen in hun keel wordt gestort. Ze verwarren het met revolutie. En wie wil er nu revolutie, wie wil er nu van van de ene op andere dag alles achterlaten en opnieuw beginnen, in een hutje op de hei gaan wonen, alleen nog maar fruit eten of Esperanto praten? Of een telefoon die je niet meer bedient zoals je gewend bent?

Dus, bedankt Samsung. Jullie maken duidelijk dat Apple niets valt te verwijten. Er is niks mis met de Galaxy S4 (nou ja, qua innovatie dan, niet qua naäperij), er is niks mis met iPhone 5 en er is straks niks mis met iPhone 5S. Vooral omdat tientallen miljoenen mensen ze met plezier gebruiken. Er is iets mis met de beursanalisten en experts.

Bron: MacFan.nl

Mijn gekozen waardering € -

Geef een antwoord