Maaike (34) importeerde met haar ex LSD trips van Nederland naar Australië, tot ze op heterdaad werden betrapt.

“Het was begin jaren negentig, ik was achttien jaar en had net mijn eindexamen gedaan. Als feestbeest en blower begaf ik me veel in de Mazzo en op houseparties, een scene waarin ik me erg thuis voelde, maar ik had geen idee wat ik met mijn leven wilde. Een half jaar later vertrok ik samen met een vriendin naar India en kreeg langzaam maar zeker mijn nieuwe doel voor ogen: rondreizen als neo-hippie. Dit was mijn ideaal. Samen met een Nederlandse jongen op wie ik ontzettend verliefd werd, vertrok ik na India naar de andere kant van de wereld; we vroegen een werkvisum aan waarmee we in Australië konden werken en rondreizen. Het was allemaal erg romantisch want vlak voordat we vertrokken zijn we nog getrouwd en organiseerden we een groot feest met familie en vrienden. We dachten: dit is het. Beter dan dit wordt het niet.

Geld verdienen

Ik schrijf/ schreef voor o.a. Flair, Margriet, Viva, LINDA., Ouders van nu, Grazia, Viva mama, Fab Mama, VROUW, Santé, Volkskrant Magazine, Cosmopolitan, Het Parool en andere dag- en vrouwenbladen human interest-verhalen. Denk aan interviews, reportages en achtergrondverhalen. Ik ben ook communicatiestrateeg en geef media-advies. Publicaties van 2003 tot en met 2017 in: Red, AM magazine, Marie Claire, Cosmopolitan, Cosmo girl, Viva, Viva Mama, Margriet, LINDA., VROUW, Grazia, Santé, Femme, Catherine, Items, Avant Garde, Avant Garde MEN, Tweed, Salome, Cash, Ouders van Nu, Zwanger, Kinderen, Mama, Fab Mama, Basta! Flair, Volkskrant Magazine, Het Parool, De Telegraaf. Twee boeken van mijn hand zijn: -Handboek Liefde en Lust -Aan tafel met Sonja Schuurman