Meer nog dan op racisme laten veel bezoekers van forumsites als Reddit en 8chan zich voorstaan op haat tegen vrouwen. Meest extreem: de zogeheten incels, die vrouwen haten omdat die geen seks met ze willen. Wie en wat zijn die incels? De 24-jarige Paul, die uit de incel community stapte, vertelt.

STEUN RO

‘Het begin van mijn ommezwaai was toen mijn broer me zei dat ik een vel papier moest pakken, en daarop twee kolommen moest maken. ‘Alle dingen die ik wil in een partner’ was de titel van de eerste. Ik hoefde er niet eens over na te denken en begon te schrijven: ‘Sexy, slim, succesvol, grappig, lief, sportief.’

Vervolgens schreef mijn broer boven de tweede kolom:  ‘Dingen die zo’n vrouw aan mij aantrekkelijk zou vinden.’ Ik kon niets bedenken.

Dat blanco vel papier benadrukte alles wat er mis ging in mijn leven, en tussen mij en vrouwen. Ik had nooit ook maar enige inspanning gedaan om een aantrekkelijk persoon te zijn. Ik vond dat de wrokkige, chagrijnige manier waarop ik me gedroeg maar genoeg moest zijn om een ander aan te trekken. Uiteindelijk zou ik dan vanzelf wel bijtrekken, zodra ik maar kreeg wat ik voor mijn eigen gevoel ‘verdiende’.

Deze oefening was een echte eye opener. Vanaf dat moment begon ik aan mezelf te werken. Ik ging meer bewegen in plaats van mijn frustratie met junkfood weg te eten achter de computer, en ik pakte een studie op. Het is nu ruim anderhalf jaar later. Naast me zit inmiddels een prachtige vrouw die ik mijn vriendin mag noemen.

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent