Genen, creativiteit, passie en focus doen de rest. Inmiddels is hij als innovator een grote naam in Nederland en wereldwijd; Michiel Mol. Eindredactie Michiel Mol

STEUN RO

Als klein kind, van jongs af aan fascineert hem alles wat te maken heeft met het heelal en de ruimtevaart. Daarnaast heeft hij een passie voor exacte vakken. Computerspelletjes maakt hij zelf en op zijn twaalfde, staat een eigen met trots gebouwde telescoop klaar om naar sterren te kijken. Na de middelbare school kneedt hij zichzelf met informatica theorie en wiskunde tot een zwaargewicht binnen de automatisering. Genen, creativiteit, passie en focus doen de rest. Inmiddels is hij als innovator een grote naam in Nederland en wereldwijd; Michiel Mol.

Hoewel hij de naam Mol draagt, blind als het beestje is hij niet. Integendeel, Michiel Mol is een grote ondernemer, met goed oog voor technologische ontwikkelingen en innovatie. De genen van zijn vader, Jan Mol, medeoprichter van Volmac softwarebedrijf, leggen de basis voor zijn interesses. Met inzicht, strategie en creativiteit zoekt hij aansluiting voor eigen innovatie. Inmiddels heeft hij zijn naam internationaal gevestigd met grote innovaties. Michiel heeft zijn successen te danken aan de businessstrategie die hij met collega’s en partners inzet. Hij laat pas los wanneer zijn initiatief een groeiproces volledig doorloopt en volwaardige omzet draait. Zo begeleidt hij als directeur ruim 20 jaar zijn eerste creatie Lost Boys tot een mega succes.

Lost Boys, een internationaal internetbedrijf en wereldwijd bekend met 3,5 duizend man personeel in 20 landen, komt in het vizier van het Franse bedrijf Publicis dat 4 jaar geleden dit bedrijf van Michiel koopt. ”Als je zoveel tijd bezig bent met je werk, kun je net zo goed iets doen wat je leuk vindt.”, beaamt Michiel, het tweede kindje is dan ook snel geboren.

Zijn bedrijf Guerrilla Games met als grootste hit, het spel Killzone, dringt massaal huiskamers binnen en krijgt een warme ontvangst. De games leggen hem geen windeieren, die gaan als warme broodjes over de toonbank. Michiel vindt ondertussen dat het tijd wordt voor wat anders en het succesvolle Guerrilla Games verandert in 2005 al van eigenaar. Sony blijkt de geïnteresseerde.

Bachelor Journalistiek 1990 Utrecht, afstudeerrichting: Schrijvende Pers. Gaat uitdagingen aan. Heeft een erop uit mentaliteit. Interviewt, onderzoekt, analyseert en becommentarieert. Staat voor journalistieke onafhankelijkheid. Specialisme Technologische Ontwikkelingen en Human Interest