J•lab’s Summer of Blog #11: Peter Vandermeersch

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: NRC Handelsblad-hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Hoofdredacteuren zouden vaker moeten bloggen: besluiten toelichten, discussies stimuleren, in gesprek gaan met hun publiek. Vandermeersch, voormalig hoofdredacteur van de Vlaamse kwaliteitskrant De Standaard, doet dat – maar eigenlijk nog niet vaak genoeg. Hij is meer een Twitteraar. Vandermeersch blogt dus niet erg vaak (niet vaak genoeg naar mijn smaak) maar wel met regelmaat. Een deel gaat over zijn eigen krant, een deel over journalistiek en media in het algemeen:

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch schrijft over het maken van krant en sites, en vergrijpt zich af en toe aan andere onderwerpen uit de actualiteit.

De laatste posts gaan over de NRC Reader (iPhone – en volgens de comments is de Android versie de volgende stap), een nieuwe correspondent voor België (freelance, dat dan weer wel), de veranderingen die bij NRC staan te gebeuren (vormgeving, katernen, next-zaterdag), betalen voor de Reader (boze abonnees).

Morgen op Summer of Blog: Redactieblog De Volkskrant.

Vorige afleveringen: De Nieuwe ReporterPersinnovatieDode BomenMedia ReportDe BuitenlandredactieFHJ FactcheckDe Toekomst van de JournalistiekPeter VastermanMe, myself & I, Henk Blanken.

Mijn gekozen waardering € -

Lector Piet Bakker analyseert ontwikkelingen in de mediawereld.