‘Dat zou ik ook wel willen’, zeggen mensen vaak tegen online coach Jeanet Wolf, die als digitale nomade de wereld over reist. Ze werkt op haar laptop vanuit een Thaise villa of met uitzicht op de Balinese rijstvelden. Kwestie van doen, volgens Jeanet. “Iedereen die dat écht graag wil, kan zijn leven op deze manier inrichten”, zegt ze.

STEUN RO

Maar wat als je jonge kinderen hebt of als je de vijftig gepasseerd bent? Wat als je geen spaargeld hebt of helemaal geen digitaal beroep? Wat als je echt niet in een busje of goedkoop hostel wilt slapen? Yep, ook dan kan het. Deze digitale nomaden laten je zien dat er bijna geen excuses zijn.

Ja maar, ik heb jonge kinderen

Geen probleem. Kijk maar naar Nanouk en Joost Mulder, de trotse ouders van Roan (3) en Evi (1). Zij reizen sinds 2015 in een busje door Europa. “We zijn vertrokken toen Roan acht maanden oud was”, vertelt Nanouk vanuit het zonnige Portugal. Ooit leidde het stel een traditioneel leven. Nanouk: “Toen ik zwanger was van Roan zijn we getrouwd en hebben we een huis gekocht. Joost had een fulltime baan als IT’er, ik werkte parttime als redacteur. Ondertussen fantaseerden we al jaren over emigratie naar het buitenland. Naar een plek waar de zon het hele jaar door schijnt.”

Toen Roan zes maanden oud was, vloog het gezin naar Bonaire om te kijken of ze daar zouden willen wonen. “Bonaire paste niet bij ons, maar die reis bracht ons wel op een nieuw plan: Laten we een caravan kopen en rond gaan reizen, dan komen we vanzelf een plek tegen waar we wel willen wonen”, vertelt Nanouk.

Op Trantmagazine.nl schrijf ik over de bijzondere keuzes die mensen maken op het gebied van wonen, werken, opvoeden, reizen en relaties. We leven in een tijd waarin de mogelijkheden eindeloos zijn en daar staan steeds meer mensen bewust bij stil. Maar als je zelf kunt bepalen hoe je je leven inricht, wat kies je dan? Welke mogelijkheden zijn er en wat houden die in? Dat lees je in mijn verhalen.