In de nacht van 15 op 16 september 2007 komt de 20-jarige Kim Veerman om het leven bij een brand in haar woning aan de Langgewenst in Hilversum. Ze slaapt op zolder, tegen de gevel is brand gesticht. Kim schrikt wakker, maar door de brand kan zij niet naar beneden. Als de brandweer op haar zolderkamer komt, is zij al overleden. De brand is aangestoken, maar door wie is nog altijd onbekend. De zaak is nu op de coldcase-kalender 2019 geplaatst. Misschien krijgen familie en vrienden van Kim na al die jaren eindelijk antwoord op hun vragen.

STEUN RO

In die fatale septembernacht in 2007, van zaterdag op zondag, is Kim Veerman alleen in het grote hoekhuis aan de Langgewenst in Hilversum. Haar vriendin Billy, ook twintig jaar, is die avond bij een vriend blijven slapen. Anders zou zij ongetwijfeld ook ten prooi zijn gevallen aan de vlammen. Het pand ziet er niet uit als erg bewoond, een pyromaan kan gemakkelijk hebben gedacht dat er niemand in huis was.

 

Kim moet die ochtend wakker geschrokken zijn van het geluid van brand of door de rook, maar ze kan geen kant op. De enige uitgang van het slaapkamertje onder de hanebalken is de deur naar de woonkamer, maar daar woedt de vuurzee, daar kan ze onmogelijk langs. Er is geen ander alternatief dan in de slaapkamer te blijven en te hopen dat er hulp komt.

Doodsangst