Er bestaat een kans dat Patrick Kluivert terugkeert als bondscoach van Curaçao. De betrokkenen – voorzitter Rignaal ‘Jean’ Francisca en Patrick zelf – houden zich nog op de vlakte, maar tussen de regels door valt te ‘lezen’ dat er wel wordt gesproken over een mogelijke terugkeer van de Amsterdammer.

STEUN RO

Zeer waarschijnlijk gaat het nog over de benodigde middelen. De Curaçaose voetbalbond is op zoek naar sponsors om de kosten van deelname aan de Caribbean Cup met de vaste selectie én Kluivert als bondscoach te dekken.

De loting voor de eerste ronde van de Caribbean Cup in januari wees uit dat de Curaçaose voetbalselectie in groep 4 moet aantreden tegen Barbados en de Dominicaanse Republiek. De eerste ronde wordt gespeeld in een halve competitie. Curaçao speelt eerst een uitwedstrijd, op 22 maart tegen Barbados. Vier dagen later, op 26 maart, staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen de Dominicaanse Republiek. De eerste groepsfase wordt afgesloten met de ontmoeting tussen de Dominicaanse Republiek en Barbados op 29 maart in Sto. Domingo. De eerste twee landen plaatsen zich voor de tweede ronde die tussen 30 mei en 7 juni wordt gespeeld.

Mocht de bond de middelen vinden om zijn ambitie te verwezenlijken – via de Caribbean Cup naar de Concacaf Gold Cup van 2017 – dan dienen er links en rechts wel wat reparatiewerkzaamheden te worden verricht.

Boos

Patrick Kluivert is namelijk nog altijd boos op bovengetekende. Dat is niet zo erg, want het zal zijn functioneren niet in de weg staan. Maar hij zal ook nog boos zijn op Etienne Siliee. Dat mag ik tenminste aannemen. Zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt, krijgt de boodschapper de schuld. Siliee had namelijk in een interview voor de Amigoe behoorlijk wat kritiek op Kluivert. Dat verhaal werd geplaatst vlak voor de kerst, waardoor mijn eerste kerstdag vooral in het teken kwam te staan van een WhatsApp-conversatie met een boze Kluivert.

Patrick vond dat het verhaal niet meer geschreven had hoeven te worden. De kritiek ‘an sich’ was hem niet vreemd. Maar het had binnenskamers moeten blijven.

Hoe dan ook, er is wel het een en ander kapot gemaakt. Voor Francisca en Kluivert geen reden om de handen niet weer ineen te slaan. Niks mis mee natuurlijk, zolang een en ander maar uitgesproken wordt. Dat hoort er natuurlijk wél bij, ook al is het niet erg ‘Curaçaos’ om dat te doen. Liever geen losse eindjes, die slaan je namelijk vroeg of laat terug in het gezicht. Gewoon tegenover elkaar gaan zitten en met open vizier de discussie aangaan. Dat is altijd het beste.