Was het een aanslag? Een verwarde man met lage suikerspiegel? Of gewoon een ongelukje danwel een zionistisch complot/hoax? Wij weten het niet. Dat er drank in het spel was, lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk.

Wat we wel weten is dat één van onze redacteuren de scoop had.  Gelukkig was het onze excuus-Marokkaan (met rolstoel dus extra ziellug) zodat het lastig lijkt voor anderen om de racismekaart te spelen. Al hebben we desondanks wel al uit onbetrouwbare bronnen vernomen dat Ahmed een vuile kankerbounty is, hetgeen hij nog niet ontkend heeft.

Terwijl op de redactie van Saltmines het bier rijkelijk vloeit en we ons op de borst slaan dat onze onderzoeksjournalist na maanden van undercoverwerk deze DENK-gerelateerde-scoop had, kunnen we de vraag stellen of er misschien hier en daar ook wel wat genuanceerd moet worden. Wij kwamen unaniem tot de conclusie dat dat lang zo leuk niet is, we bovendien de VPRO niet zijn dus fucq nuance.

Oké, oké, we hopen dat het slachtoffer, een zekere heer Kuzu, het goed maakt. Anonieme (door ons verzonnen) bronnen stellen dat zijn reactie was: ‘ze moeten ook altijd ons hebben, schandalig dat deze racistische scooter zich zo voor mijn auto werpt. Bovendien zijn het dit soort situaties die het belang van een videoscheidsrechter benadrukken.’