Ruim een jaar en 61 zittingsdagen duurde het proces tegen Willem Holleeder. De Heinekenontvoerder wordt verdacht van betrokkenheid bij zes liquidaties, waaronder die op zijn voormalige bloedgabber Cor van Hout. Het Openbaar Ministerie eist levenslang, zijn advocaten vragen vrijspraak. Op 4 juli doet de rechtbank uitspraak. Er verschijnen in april tenminste drie boeken over of naar aanleiding van het proces. De eerste is “De Holleeders, familiedans om een criminele erfenis” van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink.

STEUN RO

Tijdens het proces liepen de emoties hoog op, vooral bij de zussen Astrid en Sonja die belastende verklaringen aflegden tegen broer Willem.  Maar er werd ook veel gelachen. Jordaans volkstoneel, die term valt verscheidene keren tijdens het proces tegen Willem Holleeder, dat in januari 2018 begon en in april 2019 eindigde. Gelachen werd er vooral om de droge humor van de voorzitter van de rechtbank, mr. Frank Wieland, en om de kwinkslagen van Holleeder. In het nu verschenen boek De Holleeders staan ze allemaal genoteerd. Een samenvatting.

Sigaar

Rechter, over mede-ontvoerder Frans Meijer: “Er was reden om aan zijn verstandelijke vermogens te twijfelen? Was hij niet de man die zei: ‘Ik heb het losgeld verbrand op het strand.’ Gelooft u dat?” Holleeder: “Natuurlijk niet.” Rechter: “Dan moet je inderdaad wel hartstikke gek zijn (Holleeder lacht uitbundig). Ik dacht: misschien één briefje om een sigaar aan te steken.”

Seksclub