Lezersaanbieding Lang Lang en Simon Rattle

Lang Lang laat de luisteraar een emotionele rollercoaster doormaken met Prokofjev 3 en Bartok 2. Samen met het Berliner Philharmoniker speelt hij deze pianoconcerten in zijn virtuoze flamboyante stijl. Nu voor TPO Magazine op vinyl! Het ultieme exclusieve kerstcadeau.

Lang Lang wil geen popster worden en alleen bekend zijn vanwege zijn signature Adidas schoenen. Maar de Chinese wereldster heeft er alles voor over om klassieke muziek weer relevant te maken voor de 21e eeuw. Ringtone met Mozart? Bach voor GTA V? Geen probleem. Als hij maar het derde pianoconcert van Prokofjev kan blijven spelen. ‘Sommige stukken klinken als hiphop. Ik heb leerlingen die erop rappen’,  beweert Lang Lang, die tussen de bedrijven door ook een pianoschool in China runt. Bartok is voor hem ‘vroege rock ’n roll, die groove is onweerstaanbaar’.

Als je op Spotify door zijn opnamen zapt, vindt Lang Lang dat prima. ‘Je kunt andermans smaak niet controleren’. Maar het mooist vindt hij toch de comeback van de vinyl platen. ‘Sommigen zweren bij analoog. Ik begrijp ze. Daarom brengen we Simons en mijn album ‘op groot formaat’ uit.’ De Britse krant Independent prees de ‘energie en brio van deze opname’.

Na het beluisteren van Lang Langs Bartok stuiter je van de bank.

SmaakMaker Dirk Koppes geeft samen met Sony Classical 3 vinyl platen weg van Lang Langs (samen met Simon Rattle en Berliner Philharmoniker) Prokofiev 3 en Bartok 2.

Mail naar [email protected]. Wil je vaker kans maken op lezersaanbiedingen van Dirk Koppes, zoals operakaartjes of theaterpremières? Neem een abonnement op zijn kanaal: 1,79 euro per maand.

Lees hier zijn interview met Lang Lang.

Voorproefje: 
http://youtu.be/YkM6ckUThkc

Mijn gekozen waardering € -

SmaakMaker Dirk Koppes proeft en fileert het culturele klimaat. Deze AlbertHeijnHater was hoofdredacteur van Carp, chef cultuur bij De Pers, en schreef een reisboek over Cubaanse jongeren. Hij selecteert verplicht lees- , proef- en kijkvoer.

Geef een antwoord