Lezersaanbieding: Michael Koryta’s De Profeet

Michael Koryta geeft exclusief via SmaakMaker Dirk Koppes 3 gesigneerde exemplaren weg van zijn thriller De Profeet. Maar daar moet je wel wat voor doen.

Zijn 6-jarige tante werd doodgereden door een dronken chauffeur. 20 jaar later verwerkte Michael Koryta dit drama verwerkte in een keiharde maar hartverscheurende thriller over twee broers, die elk anders reageren op de dood van hun vermoorde zus. Wraak, boetedoening en vergeefse liefde: Koryta gebruikt grote emoties in een groots boek. Dirty Harry meets The Killing.

De broers Adam en Kent worden hardhandig aan de moord op hun tienerzusje Marie herinnerd, als er in hun dorp decennia later weer een pubermeisje wordt afgeslacht. Adam voelt zich nog steeds schuldig, omdat hij destijds Marie naar huis had moeten brengen maar ervoor koos met de lekkerste chick van zijn highschool zijn maagdelijkheid te verliezen. Inmiddels werkt hij als borgsteller en privédetective die tussen zijn zuippartijen door een ander tienermeisje in fatale problemen brengt. Adam besluit wraak te nemen namens haar en zijn overleden zus en de moordenaar te vermoorden. Religieuze broer Kent is footballcoach en kiest het pad der vergeving.

De clash der twee bloedverwanten is onvermijdelijk. Al krijgt die een totaal andere vorm dan de lezer verwacht.

Kortom: een boek dat geen enkele suspenseliefhebber mag missen. Voor een gesigneerd exemplaar moet je wel wat doen. Beantwoord de vraag van Michael:

American Football speelt een essentiële rol in mijn boek. Ik weet dat in Nederland vooral soccer wordt gespeeld. Met welke rol in het soccer kun je die van de quarterback in het American Football vergelijken?

Suggesties naar lezersaanbiedingdirkdnp@gmail.com, inclusief postadres.

Mijn gekozen waardering € -

SmaakMaker Dirk Koppes proeft en fileert het culturele klimaat. Deze AlbertHeijnHater was hoofdredacteur van Carp, chef cultuur bij De Pers, en schreef een reisboek over Cubaanse jongeren. Hij selecteert verplicht lees- , proef- en kijkvoer.

Geef een reactie