Loes is getrouwd en moeder van twee zoons (10 en 13). Haar familie vindt het maar raar, maar daar trekt ze zich niks van aan. “Ze vinden mama toch al een beetje vreemd, dus dit kan er ook wel bij!”

STEUN RO

‘Echt stiekem doe ik het niet. Want ik vind het niks om me voor te schamen. Maar om nou aan mijn zoons te vertellen dat ik het leuk vind om af en toe te trippen… Dat gaat me wat ver. Daarbij is mijn aanzienlijk minder enthousiast dan ik dus daar moet ik ook rekening mee houden. Ik doe – of hoe zeg je dat – de mushrooms met mijn beste vriendin. Vroeger gingen we samen uit en namen dan een pilletje. Omdat we nog steeds graag samen uit de band springen, doen we het nu zo. Helemaal puur natuur…

Trippen op mushrooms is eigenlijk niet te vergelijken met drugs. Het is eerder een spirituele ervaring. Je voelt je één met alles om je heen. Mijn vriendin en ik doen het een paar keer per jaar en meestal in de natuur. We lopen dan uren door het bos en staan eindeloos naar planten en bomen te kijken omdat je ineens ziet en voelt en snapt hoe die boom leeft en ademt en verbonden is met alle planten eromheen. Sinds ik mushrooms neem, heb ik nóg meer respect en liefde voor de natuur gekregen. Als ik nu door het bos loop, hug ik soms een boom. Gewoon omdat de bomen zo fantastisch mooi en indrukwekkend zijn.

En laatst heb ik ook een tijdje gemicrodosed… Ik voelde me een beetje down, corona blues? Ik weet niet precies wat het was, maar ik merkte dat ik somber was en het stond me in de weg. Ik heb toen een stel gedroogde paddenstoelen in een koffiemolen fijn gemalen en er capsules van gemaakt. Die capsules kan je online bestellen, veganistisch zonder gelatine erin. Ik heb het graag helemaal plantaardig. Ongeveer drie weken heb ik elke paar dagen één of twee capsule genomen. Eén keer had ik het gevoel dat het op mijn zintuigen werkte; in het bos zag ik de bladeren en takken zo mooi in detail. Maar veder merkte ik er weinig van, behalve dat ik meer goede zin had, me beter kon concentreren en ik was minder down. Misschien was het placebo, who knows? Ik wil graag geloven dat de mushrooms mij erdoorheen geholpen hebben!

Het leuke van mushrooms is, dat je ze zelf kunt kweken. Dat is volledig legaal. Je koopt de set gewoon online. Het is even een gedoetje want je moet alles ontsmetten en de bak op een speciale manier in een zak zetten met knijpers erop. Op verzoek van mijn man doe ik dat discreet in de schuur. Uit het zicht van de jongens. Maar mijn jongste kwam laatst toch even kijken wat mama allemaal aan het doen was in de schuur. Toen heb ik gezegd dat ik champignons aan’t kweken was. Zo bleef ik toch dichtbij de waarheid. Later, als ze groter zijn, zal ik ze uitleggen dat het hele speciale champignons zijn die ik kweek, en dat je daarmee op een bijzondere reis kan gaan. Mijn kinderen vinden me toch al een beetje raar, dus dit kan er ook wel bij!’

Foto van Magic Mushroom Shop

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
De artikelen van Anne verschenen eerder in tijdschriften en kranten waaronder Fabulous Mama, Viva, Margriet, Linda en NRC Next. Anne is cultureel antropoloog en eigenaar van Uitgeverij 11