Dit zijn de DC-films die na Batman v Superman komen

NIEUWS - Dit zijn de superheldenfilms van DC die zijn gepland tot aan 2020. Onder meer the Flash en Aquaman krijgen een verfilming.

Voor die paar bioscoopbezoekers die nog dachten dat de superheldenfilm een rage was die snel voorbij zal gaan, heb ik slecht nieuws. Ook Warner Bros, de filmstudio die via dochterbedrijf DC Comics de filmrechten bezit op personages als Batman, Superman en Wonder Woman, heeft een uitgebreid plan voor superheldenfilms.

In augustus werd een lijstje met data bekend gemaakt voor negen DC Comics verfilmingen. De laatste datum op die lijst is 19 juni… 2020. De eerstvolgende (Batman v Superman: Dawn of Justice) staat nu gepland voor maart 2016.

Nu (woensdag 15 oktober) is die lijst ook voorzien van titels. Dit zijn ze: (via Hollywood Reporter)

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Geregisseerd door Zack Snyder

Suicide Squad (2016) 
Geregisseerd door David Ayer

Wonder Woman (2017) 
met Gal Gadot als Wonder Woman

Justice League Part One (2017)
Geregisseerd door Zack Snyder, met Ben Affleck (Batman) Henry Cavill (Superman) en Amy Adams

The Flash (2018)
met Ezra Miller

Aquaman (2018)
met Jason Momoa

Shazam (2019)

Justice League Part Two (2019)
Geregisseerd door Zack Snyder

Cyborg (2020)
met Ray Fisher (2020)

Green Lantern (2020)

Daarmee heeft DC net als concurrent Marvel een langetermijnplan voor films die zich waarschijnlijk allemaal in hetzelfde 'universum' afspelen. Dat werkte voor Marvel bijzonder goed: eerst films over individuele personages uitbrengen, zoals Iron Man en Captain America, en vervolgens die personages samen laten komen in een megablockbuster als The Avengers.

Eerder kwam Marvel Studios al met een lijstje geplande films (niet allemaal met titel overigens) dat tot 2019 loopt. Volgend jaar staan er twee Marvel films gepland: Avengers: Age of Ultron en Ant-Man. Een jaar later zou er weer een nieuwe Captain America in de bios verschijnen.

En dan heb ik nog niet de geplande films genoemd van andere filmstudio's waaraan Marvel de rechten heeft verkocht, zoals de drie of vier geplande Spider-Man-films bij Sony en X-Men: Apocalypse en eventuele andere X-films bij Fox. De website Cinemablend telde 29 geplande superheldenfilms tot aan 2020, oftewel tussen de twee en zes per jaar.

Voorlopig zien filmstudio's films met superhelden als een gegarandeerde inkomstenbron. En op basis van het beschikbare bewijs is er nog weinig reden om daar aan te twijfelen.

Mijn gekozen waardering € -

In de afgelopen jaren zijn superhelden de favoriete hoofdpersonen van veel Hollywood-filmmakers geworden. Maar wie zijn de bedenkers van de helden die iedereen kent en hoe opereren de uitgeverijen die de personages bezitten?ΠPeter Teffer interviewt stripmakers en analyseert de economische en culturele impact van de superheld.