“At some point you have to let go all of this shit”. Dat zei mijn yogaleraar vanochtend tijdens in het begin van de les. Adem in adem uit, dacht ik terwijl mijn hersens overuren draaiden. Ik bleek het loslaten van mijn gedachten moeilijker te vinden dan anders. Waarom? Zaterdag liep ik mee in de Million women March in New York City. En sinds die dag vraag ik mij voortdurend af: Wat nu? En ik blijk zeker niet de enige te zijn.

STEUN RO

“At some point you have to let go all of this shit”. Dat zei mijn yogaleraar vanochtend in het begin van de les. Adem in adem uit, dacht ik terwijl mijn hersens overuren draaiden. Ik bleek het loslaten van mijn gedachten moeilijker te vinden dan anders. Waarom? Zaterdag liep ik mee in de Million women March in New York City. En sinds die dag vraag ik mij voortdurend af: Wat nu? En ik blijk zeker niet de enige te zijn.

De 4 miljoen vrouwen, mannen en kinderen die zaterdag meeliepen in de verschillende marsen die werden gehouden in de grote Amerikaanse steden zijn weer thuis. Hun protest borden met leusen als ‘Love trumps hate’, ‘Build bridges not walls’ en ‘This pussy bites back’, staan in de hoek en hun roze mutsjes hangen aan de kapstok. De mars gaf hen hoop en inspiratie.

Zo’n massaal protest was ongekend, een aanzwellende beweging die niet meer te stuiten was. Washington was te klein voor de hoeveelheid mensen die de stad instroomden en lopen op 5th avenue van 42nd naar 46th street duurde zaterdag drie uur!

Op zeven continenten, in 60 steden, markeerden vrouwen, mannen en kinderen met hun overweldigend protest de eerste werkdag van de 45e Amerikaanse president. Alle marsen verliepen bijzonder vreedzaam en de sfeer was overal positief en inspirerend. Ook ik liep mee.

Ingeborg van ‘t Pad Bosch (1971) verhuisde in de zomer van 2010 met haar man en drie zonen naar New York. Daar hing ze na 15 jaar haar beroep van psycholoog aan de wilgen en besloot iets totaal anders te gaan doen. Schrijven werd een nieuwe passie. Ze schreef als freelancer voor diverse Nederlandse nieuwssites en tijdschriften en begon haar eigen blog FamilyJansenGoesnewyork.com waarvan een bundel werd uitgebracht in 2016. Inmiddels is ze co-founder van DeWereldwijven.com en debuteert ze in september met haar roman 'Kroniek van een erfenis'.