Nederlander en zijn Braziliaanse vrouw verdacht van doodslaan zoontje

NIEUWS // Een Nederlander en diens Braziliaanse vrouw zijn door de Braziliaanse politie opgepakt in verband met de dood van hun driejarige zoontje. Dat meldden de Braziliaanse media zondag.

Het driejarige zoontje van een Nederlander en diens Braziliaanse vrouw werd zaterdagavond dood aangetroffen in een toeristenappartement aan de boulevard van de stad Fortaleza, in het noordoosten van Brazilië. De plaatselijke politie vermoedt dat het jongetje reeds donderdag werd doodgeslagen. Zijn vijfjarige broertje, dat ook in het appartement werd aangetroffen, bleek ernstig ondervoed en werd naar een ziekenhuis gebracht.

Gasten uit andere appartementen in het complex belden zaterdagavond de politie toen zij vanuit het appartement waar de Nederlander en zijn Braziliaanse echtgenote al vijf maanden verbleven onophoudelijk kindergeschreeuw hoorden.

De Nederlander en zijn vrouw ontkennen schuld te hebben aan de dood van hun kind.

De Braziliaanse krant Diário do Nordeste meldt dat het lichaam van het driejarige zoontje maandag aan de familie van zijn Braziliaanse moeder overgedragen werd. Zij zouden ook de zorg voor zijn vijfjarige broertje op zich hebben genomen.

Mijn gekozen waardering € -

Alex Hijmans (1975) is internationaal correspondent en schrijver. Zijn standplaats is Salvador, de derde stad van Brazilie, waar hij in een volksbuurt woont en verder kijkt dan voetbal, samba en zogenaamde Wirtschaftswunderen. Hij schrijft, net zoals weleer voor de papieren De Pers, journalistieke reportages en persoonlijke columns. Met veel beeld en altijd met de blik van een local.

Geef een reactie