Auteurs die vanaf nu verschijnen in de krant van morgen…

STEUN RO

Na exact drie maanden gaat DNP vandaag van 17 naar 23 deelnemers (sommigen doen alweer een tijdje mee overigens). Op www.reportersonline.nl vindt u de volgende nieuwe toetreders (in de app komen ze eraan, maar het moet nog even langs Apple allemaal).

?Alex Hijmans

Alex Hijmans (1975) is internationaal correspondent en schrijver. Zijn standplaats is Salvador, de derde stad van Brazilië, waar hij in een volksbuurt woont en verder kijkt dan voetbal, samba en zogenaamde Wirtschaftswunderen. Hij schrijft, net zoals weleer voor de papieren De Pers, journalistieke reportages en persoonlijke columns. Met veel beeld en altijd met de blik van een local.

Volg Hijmans op Twitter of per mail.

Andrea Dijkstra

Andrea Dijkstra is freelance journalist en cultureel antropoloog. Met fotograaf Jeroen van Loon trekt ze sinds juni 2011 voor onbepaalde tijd per auto door Afrika, waar ze schrijft over de complexe achtergronden van oorlog, corruptie en de welwillende ontwikkelingssector en ook over opkomende economieën, jonge creatievelingen en haar persoonlijke ervaringen.

Volg Andrea Dijkstra op Twitter of per mail.

A•Quattro•Mani

Fotograaf Marc Brester (1965) en journalist Vivian de Gier (1975) (samen:A•Quattro•Mani) kunnen met elkaar lezen en schrijven – letterlijk. Als partners in crime reizen ze voor diverse media de wereld over, voor recensies van de mooiste literatuur en persoonlijke interviews met de schrijvers die ertoe doen. Voor de troepen uit en voorbij de waan van de dag.

Volg A•Quattro•Mani op Twitter en Facebook of per mail.

Edward Swier

Swier was er bij op de Olympische Spelen in Peking en Londen, deed verslag van Wimbledon en Roland Garros. Schrijft tegenwoordig ook over voetbal. Reed – naast honderden andere koersen – tien keer de Tour de France, in de volgerskaravaan. Zat er met zijn neus bovenop, maar zag niet alles. Tot voor kort stond DNP voor hem gelijk aan Did Not Play. Nu staat hij echter wél in de basisopstelling.

Volg Edward Swier op Twitter of per mail.

Peter Teffer

Peter Teffer schrijft over de invloed van internet op politiek, cultuur, economie en maatschappij. Zijn DNP-artikelen gaan daarover, maar ook over de structuur van het internet. Bij wie liggen de belangen? Hoe nieuw zijn de problemen en kansen die de nieuwe technologie biedt echt? Hij staat open voor verzoeknummers: abonnees die meer willen weten over een bepaald onderwerp, zijn welkom om suggesties in te dienen.

Volg Peter Teffer op Twitter of per mail

Wies Ubags

Wies Ubags (1962) werkt vanuit Colombia en binnenkort ook Brazilië voor oa het ANP. Ze is ook te horen op de Nederlandse en Belgische radio (vooral BNN, WNL en VRT).  Voor DNP schrijft ze over ambitie in Latijns Amerika, in het klein en in het groot. Economische onderwerpen krijgen veel aandacht.

Volg Wies Ubags op Twitter of per mail

Op de rol voor de (zeer) nabije toekomst: ons eerste fotokanaal (app only), kanalen over de natuur en over muziek, en een kanaal met media-analyses. In de wat verdere toekomst gaan (sommige) auteurs van DNP ook hier, hier, hier en hier verschijnen trouwens – zal nog wel een paar maanden duren.

Jan-Jaap Heij,

Directie DNP

PS We vinden het zelf ook niet maximaal handig, maar op dit moment is het nog niet mogelijk om gezamenlijke abonnementen op auteurs voor de site en onze app af te sluiten. Wordt aan gewerkt!

Geef een antwoord