Nieuw boek TaxiStories is uit

Als dienstbare taxichauffeur praat de auteur onderweg met zijn passagiers, waarvan hij sommige opvallende verhalen naderhand opschrijft. En deze bundelt tot dit boekwerk. Ronduit hilarisch beschrijft hij zijn ervaringen met het rijden in een elektrische taxi. Een aanrader.

Over de auteur

Frits Njio (1956) komt voort uit de journalistiek en heeft jarenlange ervaring met reizen, interviewen en schrijven. Dit levert vaak makkelijk te lezen en zeer herkenbare situaties op. Zijn gedetailleerde observaties en oog voor ongewone situaties zorgen ervoor, dat veel informatie spelenderwijs wordt meegegeven. Zo snijdt het mes voor hem aan twee kanten. Lees ook zijn eerder bij deze uitgever verschenen Boekie! (2015)

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Frits Njio

Bij een restaurant aan een hoofdstedelijk dok is het winderig op deze donkere avond zonder maanlicht. Ik moet een bankemployee thuisbrengen. Dan doemen een paar lachende schimmen op uit de duisternis die naar mij toe lijken te wandelen. Met een groot in doorzichtig cellofaan verpakt boeket bloemen in de hand komt de jubilaris, gekleed in een kakibroek en een donkerblauwe blazer, hinkend aangestrompeld.
Links en rechts joviaal wuivend naar- en handenschuddend met zijn nu ex-collega’s loopt hij vanuit het luxe restaurant over de brede stoep rechtstreeks naar
mijn achterklep. Die heb ik al geopend om het grote boeket bloemen in te leggen.

Een scooter die stiekem even via het trottoir naar de straat doorsteekt, weet maar ternauwernood het reuzenboeket te ontwijken… Welcome to Amsterdam, never a dull moment.

Verder lezen? Bestel het boek hier!

Mijn gekozen waardering € -

Frits Njio is ruim 25 jaar luchtvaart- en reisjournalist. Hij werkt freelance voor landelijke en internationale vak- en publieksmedia. Reist veel. Frits schreef een Kosmos reisgids over Canada en won prompt de Canadese persprijs Silver Goose Media Award. Hij volgt de luchtvaartontwikkelingen op de voet. Afgelopen jaar verscheen zijn non-fictie bundel Boekie! bij uitgever Boekscout in Soest. Daarnaast schrijft hij korte verhalen, fotografeert en schildert.