Sinds 2001 reist zanger en vredesactivist Harry Loco de wereld over om zijn muziek met de boodschap van vrede en liefde ten gehore te brengen in clubs, pubs, theaters en op festivals.

STEUN RO

Harry Loco zet zich in voor protestacties in binnen- en buitenland waar het onrecht zich nog steeds voordoet, zoals bijvoorbeeld in Groningen, waar de aardbevingsproblematiek een eindeloos getouwtrek is tussen overheid en gedupeerden – Knockin’ on politicians door. Het nummer “Hello World, Hello People” is een roep naar meer vrede en gerechtigheid wereldwijd.

Bekende artiesten
De zanger uit Drenthe heeft in het verleden met diverse bekende artiesten opgetreden of was de supporting act bij onder andere Melanie Safka – Lay Down, Eric Burdon (The Animals), Slade  (Merry Xmas Everybody) , Peter Green – Fleetwood Mac, en Essra Mohawk (Frank Zappa). Harry Loco ontmoette Essra Mohawk, één van Frank Zappa’s Mothers, in 2009 tijdens een optreden in Oklahoma (Woodfest 09) en een uitnodiging voor een tour in en rond Nashville volgde. In 2019 speelde Harry nog op de Woodstock 50th reünion van het fameuze Woodstock festival 69.

De bedoeling was om meer nummers samen met Essra Mohawk te componeren, maar het liep niet zoals gepland.  Na een paar weken bleek er slechts één nummer, “Isn’t Love Enough” geheten, te zijn gecomponeerd. Het nummer is in eerste instantie tien jaar geleden opgenomen in Nashville en trok de aandacht van het management van Kelly Clarkson.

Ode aan de zorg                                                                                                       
Na een lange tijd op de plank gelegen te hebben werd besloten om het nummer “Isn’t Love Enough” opnieuw op te nemen en te releasen. “Nu  is de tijd aangebroken om het nummer aan de wereld ten gehore te brengen”, legt Harry uit. “Helaas ligt het live gebeuren momenteel stil door corona en kunnen de fans “Isn’t Love Enough” via de radio, streamings kanalen, social media beluisteren en te downloaden en te volgen.”

Harry wil het nummer speciaal opdragen aan de medewerkers in de zorg in Nederland. Zij die alles overhebben voor een ander. Hij is van mening dat er sprake is van ‘plastic  emotions’, omdat de zorg wel het applaus krijgt maar niet de werkelijke credits. “Het is bizar hoe slecht de overheid met het zorgpersoneel omgaat, het grenst aan misbruik. Mensen in de zorg hebben een passie voor mensen en mensen met problemen. Na de eerste corona-golf zijn veel zorgmedewerkers amper op adem gekomen. Ik hoop dat ik ze een hart onder de riem kan steken met  “Isn’t Love Enough”: een ondersteuning van dat je altijd met liefde moet door gaan met het geen waarin je geloofd, ook al voel je de pijn van onbegrip. Wij hebben deze mensen keihard nodig!”, aldus Harry Loco.

In de tussentijd is Harry bezig om een theaterprogramma voor te bereiden dat na de coronapandemie wordt opgestart. De plannen en de agenda worden te zijner tijd bekend gemaakt.

foto: Bert Jippes

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van de boeken: 'Bevingen' (2015), 'Kanker krijg je niet alleen' (2019), 'Het Groninger Forum, draak of icoon?'(2020) en 'Muaythai in vogelvlucht' (2020). Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen, Beijumkrant, Gazet van het Noorden, Nieuws Oss en Nieuws uit Nijmegen. Was hoofd- eindredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017 en in 2018 hoofdredacteur van de Gazet van het Noorden. Schrijft momenteel voor o.a. VechtsportInfo en Reporters Online. Doet naast journalistiek werk ook communicatie werkzaamheden voor Muaythai Organisatie Nederland. Is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).