Susan (29), moeder van Jikke (9) en Lelie (2 maanden) werd bedrogen als geen ander. “Het was een one-night stand, ik kan er toch ook niks aan doen dat ze de baby wilde houden?”, sputterde de vader van haar kind. En daar bleef het niet bij.

“Daar zit ik dan. Alleenstaande moeder met twee kinderen. Ik voel me verdrietig, gebroken. De vader van mijn jongste dochter heeft het onmogelijke uitgehaald. Ik ben beduusd door wat hij me heeft geflikt, voel me verraden.

Toen ik John vijf jaar geleden ontmoette had ik nooit verwacht dat hij zo’n gewetenloze casanova zou zijn. Hij was een gentleman pur sang. Ik herinner me toen we elkaar ontmoetten op het station. Ik kwam met Jikke uit het buitenland, sprong uit de trein en zocht mijn telefoon. Hij wilde meehelpen zoeken, was zo aardig en galant. We vonden mijn mobieltje en hij bood Jikke een ijsje aan. Hij hielp me zelfs met het dragen van mijn koffer. Ja, natuurlijk wilde hij me versieren, maar hij deed dat op een heel charmante, aangename manier. We gingen daten en ik was al snel verliefd. We werden serieus, al hield hij wel zijn eigen huis aan. Prima, dacht ik; samenwonen hoefde ik niet perse, ik had ook een fulltime baan, een kind, en was niet van plan om zijn sokken te gaan wassen. Intussen hadden we het ontzettend leuk samen. Hij had een dochtertje van dezelfde leeftijd als Jikke en we waren een echt gezinnetje. John was er altijd voor ons en hielp me met alles wanneer ik hem nodig had. We waren als Bonny & Clyde, konden elkaar vertrouwen, no matter what. Elk weekend gingen we erop uit. Ik leerde ook zijn familie kennen. Zijn vader, een Antilliaan, was een ‘buitenman’, had tien kinderen bij verschillende vrouwen verwekt. John veroordeelde het niet, sterker nog; hij vond dat meer dan normaal, zelfs geweldig dat zijn moeder dit van zijn vader accepteerde. Gewoon, omdat ze van hem hield. Eigenlijk had dit al een teken aan de wand moeten zijn, maar ik was verliefd en wilde me in deze gelukkige periode niet van de wijs laten brengen. John vleide me als geen ander en ik genoot.

Roze bril

Ik schrijf/ schreef voor o.a. Flair, Margriet, Viva, LINDA., Ouders van nu, Grazia, Viva mama, Fab Mama, VROUW, Santé, Volkskrant Magazine, Cosmopolitan, Het Parool en andere dag- en vrouwenbladen human interest-verhalen. Denk aan interviews, reportages en achtergrondverhalen. Ik ben ook communicatiestrateeg en geef media-advies. Publicaties van 2003 tot en met 2017 in: Red, AM magazine, Marie Claire, Cosmopolitan, Cosmo girl, Viva, Viva Mama, Margriet, LINDA., VROUW, Grazia, Santé, Femme, Catherine, Items, Avant Garde, Avant Garde MEN, Tweed, Salome, Cash, Ouders van Nu, Zwanger, Kinderen, Mama, Fab Mama, Basta! Flair, Volkskrant Magazine, Het Parool, De Telegraaf. Twee boeken van mijn hand zijn: -Handboek Liefde en Lust -Aan tafel met Sonja Schuurman