“Vroeger was ik een nazi meisje. Ik heette nog geen Heidi, maar Heidrun. Net als mijn ouders en mijn drie zussen was ik een aanhanger van Hitlers nationaalsocialisme. Ik ben opgevoed volgens de waarden van het Derde Rijk: discipline, gehoorzaamheid en fanatiek patriottisme. We vierden jaarlijks Hitlers verjaardag, liepen mee in neo-nazi-demonstraties en beschouwden de Holocaust als een leugen, omdat mijn vader me had verteld dat het een verzinsel was. Mijn vader, Helge Redeker, wordt nog steeds beschouwd als een leider van extreem rechts.”

‘Ik zie me nog lopen: een klein witblond meisje met strak ingevlochten vlechtjes. Naast me liep mijn oma. We waren boodschappen aan het doen, en fluisterend wees ze me op de mensen die er ‘Joods’ uitzagen. Joden waren, zo vertelde mijn oma, donkere, gemeen uitziende mensen met grote neuzen die hebberig en egoïstisch zijn.

Vroeger was ik een nazi-meisje. Ik heette toen geen Heidi, maar Heidrun. Net als mijn ouders en mijn drie zussen was ik een aanhanger van Hitlers nationaalsocialisme. Ik ben opgevoed volgens de waarden van het Derde Rijk: discipline, gehoorzaamheid en fanatiek patriottisme. We vierden jaarlijks Hitlers verjaardag, liepen mee in neo-nazi-demonstraties en beschouwden de Holocaust als een leugen, omdat mijn vader me had verteld dat het een verzinsel was. Mijn vader, Helge Redeker, wordt nog steeds beschouwd als een leider van extreem rechts.

Parallel Universum

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent