“Vroeger was ik een nazi meisje. Ik heette nog geen Heidi, maar Heidrun. Net als mijn ouders en mijn drie zussen was ik een aanhanger van Hitlers nationaalsocialisme. Ik ben opgevoed volgens de waarden van het Derde Rijk: discipline, gehoorzaamheid en fanatiek patriottisme. We vierden jaarlijks Hitlers verjaardag, liepen mee in neo-nazi-demonstraties en beschouwden de Holocaust als een leugen, omdat mijn vader me had verteld dat het een verzinsel was. Mijn vader, Helge Redeker, wordt nog steeds beschouwd als een leider van extreem rechts.”

‘Ik zie me nog lopen: een klein witblond meisje met strak ingevlochten vlechtjes. Naast me liep mijn oma. We waren boodschappen aan het doen, en fluisterend wees ze me op de mensen die er ‘Joods’ uitzagen. Joden waren, zo vertelde mijn oma, donkere, gemeen uitziende mensen met grote neuzen die hebberig en egoïstisch zijn.

Vroeger was ik een nazi-meisje. Ik heette toen geen Heidi, maar Heidrun. Net als mijn ouders en mijn drie zussen was ik een aanhanger van Hitlers nationaalsocialisme. Ik ben opgevoed volgens de waarden van het Derde Rijk: discipline, gehoorzaamheid en fanatiek patriottisme. We vierden jaarlijks Hitlers verjaardag, liepen mee in neo-nazi-demonstraties en beschouwden de Holocaust als een leugen, omdat mijn vader me had verteld dat het een verzinsel was. Mijn vader, Helge Redeker, wordt nog steeds beschouwd als een leider van extreem rechts.

Parallel Universum

Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb geen contact meer met hem, maar dat vind ik niet erg. Ik heb geen liefdevolle herinneringen aan hem: hij was een strenge, harde man. We moesten overal toestemming voor vragen. Tijdens het eten mochten mijn zussen en ik bijvoorbeeld alleen iets zeggen wanneer we aangesproken werden.  Pas toen ik naar school ging, kreeg ik het idee dat het er bij ons thuis anders aan toe ging. Ik weet nog dat ik aan een vriendinnetje uitlegde hoe je een swastika tekende. In die tijd wist niet ik niet eens dat het iets extreems was en schrok toen ik een standje kreeg van mijn juf.

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent