Paul (35 jaar) werkt sinds vijf jaar als gigolo. Hij ziet gemiddeld drie klanten per week.

STEUN RO

‘Ik heb het goed voor elkaar. Als ik in de auto naar huis rij na een date, kan ik soms niet geloven dat ik er nog voor betaald word ook! Mijn klantenkring bestaat uit alle soorten en typen vrouwen. In leeftijd variëren ze van negentien tot ongeveer vijftig, en ze wonen overal: van Groningen tot Maastricht en soms zelf in België. Zakenvrouwen willen meestal afspreken in hotels, jonge vrouwen en huisvrouwen gewoon thuis. Ik ben een enkele keer in een studentenhuis geweest.

Heel soms gebeurt het dat een vrouw geen hoogtepunt bereikt. Ik neem dat niet persoonlijk. Een klant mailde me ook eens van tevoren dat ze moeite had met klaarkomen. We hadden een lange sessie, maar het lukte niet. Tja, ze had veel meegemaakt op het gebied van seks. Zo’n gecompliceerd probleem kan ik niet in een paar uur oplossen. Gelukkig lukt het bij de meeste klanten wel. Het is vaak een kwestie van de tijd nemen. Ik doe er ook echt mijn best voor. Dat is mijn werk. Over het algemeen is de sfeer sowieso gezellig en ontspannen.

In mijn werk als gigolo ben ik natuurlijk een master manipulator. Ik probeer dié man te zijn, die de klant verwacht of wil. Ik lees haar mails aandachtig, luister goed naar wat ze zegt en speel daarop in. Hetzelfde geldt voor de seks. Het is een kwestie van goed naar haar lichaam luisteren. Reageert ze niet, dan probeer ik iets anders. Ik heb één keer meegemaakt dat het totaal niet klikte. De vrouw was onaardig en kleineerde me. Zij had voor mij betaald, en dat moest ik voelen ook. Ze was ruw en onaardig. Gelukkig heeft ze nooit meer gebeld.

Het idee om gigolo te worden, ontstond tijdens mijn werk als sportmasseur. Ik had veel vaste klanten, en een vrouw van een jaar of dertig vroeg zomaar of ik ook erotische massages gaf. Ik was vrijgezel, en had tijdens het masseren weleens gefantaseerd over hoe het zou zijn. Maar durfde ik het ook echt? Al snel dacht ik: waarom ook niet? Ik heb boeken en dvd’s in huis gehaald over erotische massage en een week later spraken we af. We hadden geen seks, maar zij had wel een hoogtepunt. Het was voor ons allebei een positieve ervaring. En voor mij een nieuw begin: ik zag ineens een heel nieuw carrièrepad …

Ondertussen ontvang ik dagelijks tien tot vijftien aanvragen. Niet allemaal serieus, maar dat merk ik na een korte mailwisseling snel genoeg. Tot nu toe heb ik maar één keer een blauwtje gelopen. Hoe het komt dat het zo goed loopt, weet ik niet. Ik zie er niet onaardig uit, maar ook weer niet als een gigolo uit de film. Vrouwen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Waarschijnlijk juist door mijn ‘gewone jongen suiterlijk’: ik intimideer niet.

Ik zie veel vrouwen en ze willen allemaal iets anders. Toch heeft het merendeel ‘gewoon’ behoefte aan intimiteit, lichaamscontact. Ze willen seks, maar ook warmte, aandacht en tederheid. Sommige vrouwen boeken mij vier uur. Dan gebeurt er veel meer dan alleen maar neuken. Ik hoor heel veel verhalen over relaties en traumatische gebeurtenissen op seksueel of emotioneel gebied. Ik luister, maar neem het niet mee naar huis. Het hoort er allemaal bij. Toch is het werk vooral lichamelijk. Ik masseer veel. Dat is nog altijd mijn specialiteit. Over het algemeen krijg ik hem prima omhoog. Als een vrouw minder mooi is, kan het soms lastig zijn om opgewonden te raken. Meestal kan ik de ‘seksknop’ wel omzetten, maar soms moet ik aan andere vrouwen denken. Aan mij vriendin bijvoorbeeld.

Veel erger dan onaantrekkelijk, is onfris. Ik heb één keer meegemaakt dat een vrouw echt vies rook vanonder. Ik heb haar toen op speelse wijze overgehaald om even lekker samen te douchen. Dat soort situaties zijn op zich prima te sturen. Gelukkig zitten er ook hele mooie vrouwen tussen! Dan is het natuurlijk helemaal leuk. Toch fantaseer ik achteraf nooit over klanten. Daarvoor gaan er te veel vrouwen door mijn handen. Ik laat het makkelijk los. Het blijft zakelijk. Gelukkig heb ik in grote lijn wel ‘altijd’ zin, of ik maak het. Heel soms ben ik er even klaar mee, maar dat is hooguit een dag of twee.

Ik ervaar mijn werk niet als lifestyle, maar ik houd er wel rekening mee. Als de KamaSutrAbeurs is, ben ik er elke dag te vinden. Ik wil op de hoogte blijven van nieuwe massagetechnieken, speeltjes en dat soort dingen. Verder verzorg ik mezelf goed. Ik leef gezond en sport regelmatig om mijn conditie op peil te houden. Tenslotte moet ik meerdere keren per week presteren. Als ik een date heb, bereid ik me goed voor. Ik douche, scheer mijn schaamstreek en trek mijn speciale werkondergoed aan: sexy en strak. Dan pak ik mijn tas met massageoliën, eventueel handboeien en vastbindsjawltjes en voilà: ik ben klaar voor het werk! Halfuurtje max. Bij nieuwe klanten heb ik altijd wel wat zenuwen. Logisch ook, want je kent elkaar niet en je weet niet hoe het zal zijn. Het hoort erbij, en  zorgt ook voor de nodige spanning.

Een date die ik nooit zal vergeten was op een studentenfeest, waar ik in een string drankjes serveerde. Van tevoren was ik best zenuwachtig, want ik had nog nooit zoiets gedaan. Het werd een dolle avond, omringd door aangeschoten studentes, van wie ik er uiteindelijk twee mocht verwennen. Een ander voorval dat regelrecht uit een film zou kunnen komen, was een vrouw die me inhuurde als date voor een zakendiner. Ze wilde een man aan haar zijde. Van tevoren hebben we wat achtergrondinformatie  uitgewisseld, zodat onze verhalen klopten, en de avond verliep gesmeerd. Er kwam geen seks aan te pas. De jongste klant die ik ooit had, was een meisje van negentien jaar. Ze was dol op seks en wilde alles een keer proberen, ook een gigolo. We hebben heerlijk gesekst. Zulke afspraken zijn voor mij ook een feestje.

Een gemiddelde date verloopt rechttoe rechtaan. We spreken af voor één of twee uur, meestal bij haar thuis. Ze betaalt, we kletsen wat, drinken wat en hebben seks. Sommige vrouwen hebben geen inleiding nodig en willen meteen van start. Ik laat het helemaal aan haar over. Bij vaste klanten gaat het volkomen vanzelfsprekend. Zo heb ik een vrouw die ik bijna wekelijks zie. Zij is getrouwd en heeft een goed huwelijk en seksleven, maar ze mist spanning. Ze is veel op pad voor haar werk en we spreken af in hotels. Ik heb daar geen oordeel over. Zij is happy en dus ik ook. Andere vrouwen zie ik een paar keer per jaar. Sommige plannen het maanden tevoren. Ik heb bijvoorbeeld al een afspraak staan voor over twee maanden. Het merendeel van de vrouwen houdt het bij één of twee keer. Puur voor de ervaring.

Sinds drie jaar heb ik een serieuze relatie. Mijn vriendin weet van mijn werk. Ik deed het al toen ik haar leerde kennen. Ze weet niet beter en accepteert het. Soms vraagt ze of het leuk was, als ik thuiskom na een afspraak, maar details hoeft ze niet te weten. Volgens mij is ze niet jaloers. Dat is ook nergens voor nodig, want we hebben een erg goed seksleven. Daarbij houd ik van haar. Die liefde geeft een extra dimensie aan onze seks. Bij klanten is daar natuurlijk geen sprake van. Zover ik weet is mijn vriendin monogaam. Als zij het met andere mannen zou doen, zou ik dat niet leuk vinden. Ik weet dat het niet eerlijk is, maar zo voel ik het nu eenmaal. Ik ben blij dat ze er geen behoefte aan heeft.

Ik kan niet rondkomen van mijn sekswerk, maar dat hoeft ook niet. Ik doe het erbij. Voor de gewone rekeningen en hypotheek, bouw ik websites voor bedrijven en daar verdien ik prima mee. Als gigolo reken ik 50 euro per halfuur. Van het extra geld dat ik ermee verdien, doen we vakanties, luxe dingen en aankopen voor het huis. Op die manier kan ik mijn vriendin laten meegenieten van dit werk.

Naast mijn vriendin weten alleen twee goede vrienden het. Zij vinden het helemaal geweldig. In de kroeg is mijn werk gespreksonderwerp nummer één. Wie heb ik gehad en hoe was het? Het liefst zouden ze zelf gigolo worden, en ik moedig dat altijd aan, maar ze durven niet. Veel mannen hebben dat. Ik krijg regelmatig mailtjes van mannen die vragen om tips om gigolo te worden. Mijn advies? Gewoon doen. Zo is het bij mij ook gegaan. Ik had niet overdreven veel ervaring, en voelde me ook geen seksgod. Het kwam op mijn pad, en ik ben ervoor gegaan.

Vooralsnog voel ik me prima bij mijn leven en ben ik blij met wat ik doe. Maar ik stop ermee als er kinderen komen, dat heb ik mijn vriendin beloofd. Want er komt een moment dat kinderen vragen wat papa voor werk doet, en dan wil ik niet hoeven liegen. Of ik het zal missen weet ik niet. Op vakantie heb ik nergens last van. Ik ben niet verslaafd aan seks. Misschien dat mijn vriendin en ik het wat vaker zullen doen. Maar zover is het nog niet. Voorlopig is iedereen tevreden en blijf ik nog lekker aan het werk.’

Uit het boek Van Lichte Zeden

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
De artikelen van Anne verschenen eerder in tijdschriften en kranten waaronder Fabulous Mama, Viva, Margriet, Linda en NRC Next. Anne is cultureel antropoloog, uitgever van de Natuurkrant en eigenaar van Uitgeverij 11