Perrongeluk: Rode wijn

Steven van Beek (Breda, 1981) werkt in een winkel op het station. Dagelijks ziet hij duizenden mensen aan zich voorbijtrekken. Hij observeert en communiceert en schrijft er zogenoemde Perrongelukjes over. Inmiddels bracht hij al twee boeken uit: Perrongeluk en Meer dan 130 Perrongelukjes.

Een man laat in zijn haast een fles wijn kapot vallen. Snel raapt hij de grote stukken glas op en gooit deze in de vuilnisbak, kijkt met een schuin oog naar de grote rode plas in de stationshal, kijkt even rond en besluit z’n trein toch maar te halen.

Nu ligt er recht voor me dus een grote rode plas, wat met slechts een beetje fantasie erg op bloed lijkt. Omdat ik eigenlijk klanten moet helpen, besluit ik in ieder geval snel het kleine glas weg te vegen, zodat er geen gewonden vallen. Omdat er op dat moment geen schoonmaker op het station is, bel ik de NS om met enige spoed deze plas op te ruimen. Ik zie er al mensen met een bezorgde blik naar kijken.

Klanten die ernaar vragen, stel ik gerust. Het is rode wijn, niets aan de hand. Enkele NS medewerkers komen en met een plens water en een mop wordt de rode wijn opgeveegd.

Jongen tegen NS-medewerker: “Jeutje, wat is hier gebeurd??”
NS-medewerker: “Tja, dat krijg je ervan als je geen kaartje koopt…”

Heerlijk grof, niks mis mee.

Mijn gekozen waardering € -

Journalist / tekstschrijver. Portfolio: www.uitgeverij-stofje.nl. O.a. voor @BNDeStem. Hier: vooral Perrongelukjes.