Donald Trump kon als president-elect al op weinig steun rekenen van de cast en makers van sitcom-hit Will & Grace, maar ook als de daadwerkelijke president van Amerika kan hij weinig goed doen. Resultaat: een kussengevecht in de comeback aflevering van de show.

STEUN RO

Ten tijde van de presidentverkiezingen in Amerika, keerde de populaire jaren nul sitcom Will & Grace voor heel even terug met een enkele scène waarin Donald Trump het moest ontgelden. Tenminste, dat dachten we. In werkelijkheid werd er achter de schermen al langer gewerkt aan een definitieve terugkeer van de show, met als resultaat een compleet negende (en volgend jaar zelfs tiende) seizoen op NBC. Gisteren zaten vriend en vijand klaar voor de eerste aflevering van deze nieuwe reeks en daarin werd Trump opnieuw op de hak genomen. Voor mensen die episode one nog willen zien, spoilers beginnen vanaf hier.

De makers kozen uiteraard voor een opening in het appartement van Will Truman (Eric McCormack), gevolgd door het gepimpte kantoor van Grace Adler (Debra Messing), maar daarna schakelt men over naar het Witte Huis, waar Will in de naastgelegen Rose Garden een date met een goed uitziend congreslid maar met verkeerde politieke opvattingen probeert te scoren, en Grace The Oval Office opnieuw mag inrichten zodat het lijkt dat Trump er zo nu en dan daadwerkelijk aan het werk is. De kleur van een Cheetos-chipje wordt gebruikt om de gordijnen te laten matchen met de huidskleur van de president. Een normaal gesproken eervolle maar nu beschamende opdracht, welke uit de koker komt van Karen Walker (Megan Mullally). First lady Melania en de steenrijke bitch van de serie zijn namelijk goed bevriend. Dit in tegenstelling tot het echte leven, waarin Mullally zegt spijt te hebben van haar optreden met Trump tijdens de Emmy Awards van 2006. ‘We zongen een ludiek nummer maar Donald zag het echt als een wedstrijd’, zo zegt ze in een interview. ‘De dag erna belde hij me op in mijn trailer om te zeggen hoe verdiend het was dat we ook daadwerkelijk hadden gewonnen. Als hij over zoiets onbenulligs als opgetogen kan zijn, hoe moet hij dan gereageerd hebben op zijn winst in de race om Washington? Compleet belachelijk!’

De aflevering sluit af met een kussengevecht op het moment dat Will en Grace elkaar tegenkomen en ontdekken dat beide hun principes overboord hebben gegooid. En hoe los je dat op? Met een pillow fight natuurlijk! Karen laat daarop een klein presentje achter voor de president in de vorm van een rode pet met de tekst ‘Make America gay again’. En Jack (Sean Hayes)? Die ligt als vanouds alweer snel in de armen van een man. Dit keer is het één van de beveiligers van het best bewaakte huis ter wereld. Volgens hem zijn ze namelijk stuk voor stuk homofiel.