PSV legt Kuipers vast

'Prachtige resultaten kunnen niet uitblijven'

PSV neemt Björn Kuipers over van de KNVB. Door het aantrekken van de scheidsrechter heeft de club de vurig gewenste topaankoop voor komend seizoen binnen. Hoeveel PSV voor Kuipers (40) betaald heeft, is niet bekend.

Kuipers gaat bij PSV het rugnummer 12 dragen. De leiding van PSV hoopt met de veelgeprezen arbiter het eerste kampioenschap sinds 2008 te veroveren. Trainer Phillip Cocu is blij met zijn nieuwe aanwinst: “Björn is in zijn rol momenteel onbetwist de beste van Europa. Met zo’n scheidsrechter aan onze kant kunnen prachtige resultaten niet uitblijven.” 

'Prachtig gebaar'

KNVB-directeur Bert van Oostveen noemt het vertrek van Kuipers een aderlating. “Het doet altijd pijn als je één van je sterren verliest, maar zo werkt de voetballerij nu eenmaal. We wensen Björn alle succes bij PSV.” Volgens Van Oostveen is PSV bereid de arbiter zo nu en dan uit te lenen voor cruciale wedstrijden van de concurrentie. “Dat vinden we een prachtig gebaar.”

Kuipers zelf is verguld met zijn transfer. “PSV is en blijft één van de mooiste clubs van Nederland. Ik ga er alles aan doen om op beslissende momenten van doorslaggevend belang te zijn.” 

Tekst: De Speld/Rudolf Julius

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie