Revival van de vogelaarwijken

Misschien was het u nog niet opgevallen, omdat u steeds braaf thuis zit en u aan de corona richtlijnen houdt, maar het gaat niet zo goed met Nederland de laatste dagen. Of beter gezegd, het gaat niet zo goed met inwoners van bepaalde wijken in ons land.

Al een paar dagen is het onrustig in de zowat meest beruchte wijk van Den  Haag, de Schilderswijk. Rellen tussen politie en burgers, een buurthuis in de fik en flink wat arrestaties. Volgens Burgemeester Jan van Zanen waren het zelfs geen inwoners uit de Schilderswijk die rel schopten, maar kwamen de relschoppers uit andere wijken van zijn stad.

Als een virus waaide de stemming vanuit de Schilderswijk eerst over naar Kanaleneiland en later weer naar de Utrechtse wijk Overvecht, waar jongeren de politie gingen bekogelen met vuurwerk. Volgens Hart van Nederland was het allemaal via social media afgesproken en wilden jongeren in de ene wijk de jongeren in de andere wijk overtreffen.

Revival van de vogelaarwijken
Nu.nl schrijft: “Volgens jeugdwerkers en experts was het wachten op problemen door maanden verveling, de hittegolf en de aanhoudende coronacrisis.” Dus daarom. Als je je verveeld, dan ga je toch gewoon rellen? Dat is het nieuwe geaccepteerde ‘normaal’ in ons land. Maar wel is het vreemd dat het ‘nieuwe vervelen’ alleen toeslaat in de vogelaarwijken Overvecht en Kanaleneiland in Utrecht en de Schilderswijk in Den Haag. Je zou er zelfs conclusies aan kunnen verbinden…

Mijn gekozen waardering € -

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van de boeken: 'Bevingen' (2015), 'Kanker krijg je niet alleen' (2019), 'Het Groninger Forum, draak of icoon?'(2020) en 'Muaythai in vogelvlucht' (2020). Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen, Beijumkrant, Gazet van het Noorden, Nieuws Oss en Nieuws uit Nijmegen. Was hoofd- eindredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017 en in 2018 hoofdredacteur van de Gazet van het Noorden. Schrijft momenteel voor o.a. VechtsportInfo en Reporters Online. Doet naast journalistiek werk ook communicatie werkzaamheden voor Muaythai Organisatie Nederland. Is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).