Hé Roon, sorry, ik heb het niet gezien gisteravond, de 3-0 overwinning van Everton op Sunderland. Daarvoor was het hier net iets te lekker weer. We zitten middenin een Indian summer. Is het in Liverpool een beetje uit te houden, of regent het daar nog steeds?

STEUN RO

Wel zag ik vanmorgen de Engelse ranglijst voorbij komen en jij staat na vier speelronden nu op de derde plaats, twee punten achter Pep Guardiola, op gelijke hoogte met Antonio Conte en vlak voor José Mourinho. Qua voetballend vermogen mogen we de concurrentiestrijd dan verloren hebben, jij staat als enige Nederlander pal tussen de gevestigde, Europese elite.
Het beste wat Nederland te bieden heeft qua trainers, op gepaste afstand gevolgd door coming man Frank de Boer. Het maakt de keus van Bert van Oostveen voor de bejaarde Guus Hiddink als nieuwe bondscoach er met terugwerkende kracht alleen maar belachelijker op. Hoe heeft zoiets in hemelsnaam kunnen gebeuren?

Heb je trouwens gehoord, dat die Van Oostveen gewoon blijft zitten bij de KNVB, ook na zijn aftreden als bestuursvoorzitter? Als president-secretaris-directeur-generaal of zo. Hoe verzinnen ze het? Na zoveel broddelwerk. Kan ook alleen maar in Nederland hè? Maar goed, jij hebt jezelf daar inmiddels flink aan onttrokken, dat beknepen milieu. Jij dineert aan één tafel met Pep en José, inwoners van de wereld. Dan zie je dingen in een wat breder perspectief.

Geloof me, als Leicester City onder leiding van Claudio Ranieri kampioen van Engeland kan worden, dan zie ik dit seizoen ook mogelijkheden voor jou. Helemaal met dat Belgische hattrickwonder in de spits!

Met Vriendelijke SportGroeten,
@MJvdHeuvel

Sportcolumnist