De Waddinsveense bokser Roy Korving maakt komende zaterdag zijn debuut in de Duitse Bundesliga. Hij komt in de ring voor BC Chemnitz 94. “Hartstikke leuk”, zegt hij vandaag. “Het is altijd goed om wedstrijden te boksen en dit biedt me de gelegenheid om minimaal zes wedstrijden per jaar extra te boksen. Daar word je alleen maar beter van natuurlijk.”

STEUN RO

Ook de van origine Armeense Artjom Kasparian, ook van Rotterdam Boxing, komt zaterdag in actie. De Nederlands kampioen in de klasse tot 81 kilo maakt eveneens zijn debuut voor de club uit Chemnitz.

Nederlands kampioen in de klasse tot 91 kilo Roy Korving komt met zijn team in actie tegen het boksteam van BSK Hannover-Seelze. Het is de eerste wedstrijd in het Bundesliga seizoen. Alle clubs staat derhalve nog op nul. “Op 21 januari boks ik tegen het team van Peter Müllenberg, BC Straubing, dat is natuurlijk ook heel bijzonder. En Enrico Lacruz kom ik ook tegen met zijn team, hij zit bij Nordhäuser SC. Zo zien we elkaar nog eens, haha.”

De Bundesliga is opgedeeld in twee divisies, de Staffel Nord en de Staffel Süd. In beide divisies komen vier teams uit. De clubs boksen uit en thuis tegen elkaar en de winnaars van beide ‘Staffels’ boksen in april tegen elkaar om de Bundesliga titel. “Ik heb begrepen dat er op heel leuke locaties wordt gebokst”, vertelt Korving. “Soms is het bij de club zelf, maar het gebeurt ook dat een van de sponsors als gastheer fungeert. Dan wordt er een boksring neergezet in of bij het bedrijf van zo’n sponsor met tribunes eromheen. Heel professioneel, goed georganiseerd en erg sfeervol, heb ik me laten vertellen. Ik ga het meemaken allemaal en daar heb ik veel zin in.”

Voor Korving is de wedstrijd in Duitsland een opmaat voor het Kerstboksgala van 22 december in het Rotterdamse Ahoy. “Ook daar kijk ik naar uit”, stelt Korving. “Vorig jaar was het al een heel leuk evenement, dus ik hoop dat het dit jaar nog leuker wordt. En dan vooral dat er nóg meer publiek is. Ik weet nog niet wie mijn tegenstander is, maar dat zie ik wel. Belangrijk is dat we ons als Boksteam NL in eigen huis kunnen laten zien en dat we allemaal goed voor de dag komen!”