Onder invloed van drugs kun je uren- en soms zelfs dagenlang seks hebben. Leuk, zou je denken, maar het is niet geheel zonder risico: “Fisting, anaal, plasseks, SM… je kunt het bijna zo gek niet verzinnen of ik heb het gedaan. Ik voelde me een gekke, wilde meid. Totdat ik me steeds vaker begon af te vragen waar ik mee bezig was.”

STEUN RO

Chemseks, ook wel bekend onder de naam ‘PnP’ (Party & Play) is de naam die gebruikt wordt voor het gebruik van drugs in een seksuele context. De term dook voor het eerst op in de gay scene, maar raakt steeds meer ingeburgerd onder het mainstream publiek. Je hoeft maar #chemseks in te typen op Google, en de blogs, tweets en links vliegen je om de oren. Of neem Instagram: Foria Pleasure – de account waarop een cannabisolie wordt gepromoot, die bedoeld is om orgasmes heviger te maken – heeft tienduizend volgers, terwijl drugs/seks hashtags zoals #highsex, #sexdrugs en #highgasm  voor tienduizenden hits zorgen.

We kunnen er niet omheen: chemseks is een wereldwijde trend, een die allang niet meer uitsluitend gelinkt is aan de LGBT community.

Hoewel er nog geen officiële cijfers beschikbaar zijn, wordt vermoed dat het gebruik van ( hard) drugs tijdens de seks steeds vaker voorkomt. Door het gebruik van dating apps als Tinder en Grindr, en het steeds goedkoper en makkelijker worden van reizen waardoor je makkelijker contact legt met gelijkgestemde zielen, ziet de GGD steeds meer internationale seksnetwerken ontstaan.

Chemseks parties

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent