Shortlist Libris Literatuurprijs 2014 bekend

Op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2014 staan drie Nederlandse schrijvers en drie Vlaamse. Stefan Hertmans, Tom Lanoye, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeijffer, Jeroen Theunissen en Robbert Welagen maken kans op de prijs van 50.000 euro.

Uit de achttien romans op de longlist zijn de volgende romans gekozen voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2014:

Oorlog en terpetijn van Stefan Hertmans
Gelukkige slaven van Tom Lanoye
Roundhay, tuinscène van Marente de Moor
La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer
De omwegen van Jeroen Theunissen
Het verdwijnen van Robbert van Robbert Welagen

Sommige auteurs zijn voor meerdere prijzen genomineerd. Stefan Hertmans werd onlangs voor Oorlog en terpentijn al de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren toegekend, en staat samen met Ilja Leonard Pfeijffer op de shortlist voor de Gouden Boekenuil 2014, die op 24 april wordt uitgereikt. Het verdwijnen van Robbert stond op de shortlist voor de BNG Literatuurprijs.

De zes genomineerde titels zijn heel uiteenlopend qua onderwerp, maar allemaal ‘van uitzonderlijke kwaliteit,’ aldus de jury. Op 13 mei wordt bekendgemaakt welke van deze romans volgens de jury de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar was.

Lees ook het interview met Robbert Welagen over Het verdwijnen van Robbert.

 

 

Mijn gekozen waardering € -