Mooi dat grote sportketens als Fit For Free en SportCity hun klanten tegemoet komen, of er over nadenken, maar wat moet de kleine sportschool, de zelfstandige ondernemer?

STEUN RO

Sportcity en Fit For Free incasseren geen geld meer van hun klanten maar verlengen het abonnement. Allemaal makkelijke oplossingen die de grote ketens geen geld kost. Ze geven niets weg alleen gaan wat coulanter om met de betaalregeling, uiteraard in hun voordeel.

Hieruit blijkt dat deze grote sportketens zich niet echt druk maken om het feit of hun klanten wel of niet blijven, zolang zijn er maar niet financieel op achteruitgaan. De titel die gebruikt wordt op NU.nl suggereert dat het zou gaan om alle sportscholen, echter de kleine zelfstandige wordt niet meegerekend.

Zorgen over de toekomst
Maar de kleine sportschoolhouder maakt zich wel degelijk zorgen. Wat te doen om de klant te behagen en te zorgen dat deze ingeschreven blijft zodat de sportschool niet failliet gaat? Je kunt maar gedurende een bepaalde periode contact houden met je kanten door middel van het aanbieden van bijvoorbeeld thuistrainingsfilmpjes. De vraag is hoeveel mensen over drie weken nog steeds de zelfdiscipline hebben om thuis te trainen met deze filmpjes.

Uiteindelijk zal de klant gaan denken dat iedere mand thuis zitten toch maandelijks tientje kost. Tientjes die ook op een andere manier goed besteed kunnen worden. En wat ga je dan doen als sportschool als de YouTube filmpjes niet meer voldoende zijn? De lidmaatschappen misschien halveren? Opschorten?

Sportcentrum Tapia
Sportcentrum Tapia in Oss is zo’n klein sportcentrum waar de beide eigenaren toch met enig zorg naar de toekomst kijken,. Sportcentrum Tapia is van huis uit een vechtsportschool en groepslessen zijn voorlopig niet aan de orde. Eigenaar Mieke Tapia vertelt dat ze al over mogelijke oplossingen hebben nagedacht voor het geval de fitness ruimte weer toegankelijk wordt voor de leden. Maar vooralsnog vindt ze de berichtgeving van de overheid wazig. Mogen ze het fitnessgedeelte van hun sportschool na 6 april weer openen als leden 1,5 meter afstand houden? Of moet ook dit sowieso gesloten blijven¬† tot 1 juni?

Als er meer duidelijkheid is en na 6 april de fitnessruimte wel open kan, dan wil de sportschool de leden aanbieden om in plaats van de groepslessen te komen fitnessen, maar met niet meer dan 10 tegelijk per uur. Dit om te garanderen dat de 1,5 meter tussen de sporters gewaarborgd kan blijven. “Er zijn genoeg apparaten en oefeningen om ervoor te zorgen dat sporters niet naast elkaar hoeven te zitten. Een beetje creativiteit en welwillendheid, en het moet goed komen. ” Aldus Mieke Tapia.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van de boeken: 'Bevingen' (2015), 'Kanker krijg je niet alleen' (2019), 'Het Groninger Forum, draak of icoon?'(2020) en 'Muaythai in vogelvlucht' (2020). Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen, Beijumkrant, Gazet van het Noorden, Nieuws Oss en Nieuws uit Nijmegen. Was hoofd- eindredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017 en in 2018 hoofdredacteur van de Gazet van het Noorden. Schrijft momenteel voor o.a. VechtsportInfo en Reporters Online. Doet naast journalistiek werk ook communicatie werkzaamheden voor Muaythai Organisatie Nederland. Is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).