“Hey true believers, this is Stan Lee!”

STEUN RO

Enkele dagen na de 91e verjaardag van Stan Lee is er een nieuwe trailer op internet verschenen van de film The Amazing Spider-Man 2. Het filmpje wordt aangekondigd door stripauteur Stan Lee, die Spider-Man in 1962 bedacht met tekenaar Steve Ditko. En zelfs op zijn 91e kan Lee nog steeds een enthousiast promotiepraatje maken voor het personage waar hij ruim vijftig jaar geleden stripverhalen over schreef.

Trailer The Amazing Spider-Man 2

Met niet-perfecte superhelden wist Stan Lee in de jaren zestig het genre te vernieuwen, leidde hij stripuitgeverij Marvel tot grote successen en maakt hij van zichzelf een levende legende.

Lees een uitgebreid profiel over Stan Lee, vader van Spider-Man.

Peter Teffer maakt verhalen over de invloed van het internet, maakt buitenlandreportages en schrijft over superhelden. Dat kan niet gratis. Neem hier een abonnement voor 1,79 per maand. 

 

    In de afgelopen jaren zijn superhelden de favoriete hoofdpersonen van veel Hollywood-filmmakers geworden. Maar wie zijn de bedenkers van de helden die iedereen kent en hoe opereren de uitgeverijen die de personages bezitten?ΠPeter Teffer interviewt stripmakers en analyseert de economische en culturele impact van de superheld.