Hé Thulani, ouwe motormuis, hoe staan de zaken? Ik heb woensdag de hele dag goed opgelet, maar zag je naam niet voorbij komen als uitgaande transfer bij Ajax. Dat wordt dus nog een jaartje opereren in de kantlijn van het Nederlandse voetbal. Hopelijk zien we je nog met Jong Ajax in de Jupiler League.

STEUN RO

Ik weet niet goed of jij nou een winnaar of een verliezer bent van de voorbije transferperiode. Volgens welingelichte kringen verdien je zo goed in Amsterdam, dat alle aanbiedingen (uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld) daar tegen weggestreept konden worden. Dus blijf je lekker zitten waar je zit en doe je een ‘Bogardetje’, zo noemen ze dat toch als een voetballer rustig z’n contract uitzit, ook al wordt op zijn aanwezigheid geen prijs meer gesteld? Dat recht heb jij. Had Ajax je in 2014 maar niet langer moeten vastleggen tot 2017.

Wij zijn in Nederland geneigd om dergelijk gedrag te veroordelen, maar ik zou eigenlijk niet weten waarom. Je bent toch profvoetballer? Nou dan! Als je bij Ajax meer kan verdienen met niks doen, waarom zou je dan ergens anders naartoe gaan voor minder? We weten immers niks over de omstandigheden, over hoeveel monden je in Zuid-Afrika moet voeren bijvoorbeeld.

Ajax liet de vraagprijs nog wel zakken, naar 500.000 euro, maar de door jou zo gewenste belangstelling (uit Engeland) bleef uit. Even was er zelfs sprake van dat je contract ontbonden zou worden. Maar dat werd zelfs Ajax iets te gortig, dus besloten ze je niet meer mee te laten trainen met het eerste elftal, maar schreef de clubleiding je gisteren weer wel in voor de Champions League…

Voor noodgevallen, zo vermoed ik, als acht van die tien andere middenvelders geblesseerd mochten raken.
Nee, dan Mario Balotelli, de krankzinnige spits die momenteel voor zijn laatste kansen als profvoetballer vecht en een contract tekende in OGC Nice. Daar kunnen ze wel wat vrolijkheid gebruiken, zal de man die ooit door het leven ging als Super Mario gedacht hebben. Dat hij moeilijk is in de omgang, sprak Balotelli overigens tegen, toen hij zijn krabbel zette in de Zuid-Franse badplaats. Dat hij niet is geslaagd bij Liverpool had te maken et fysieke problemen, zei hij. Zijn keuze voor OGC Nice was uit sportief oogpunt het beste en nee, zijn komst naar Nice is absoluut geen risico.

Je moet niet alles geloven wat de pers schrijft, zei Balotelli, net als jij pas 26 jaar. Ja, ja, nog even en Sereo is het tegenovergestelde van Balotelli: een verschrikkelijke outcast….

Met Vriendelijke SportGroeten,
@MJvdHeuvel

Sportcolumnist