Op Tinder een écht leuke vrouw vinden, is niet makkelijk. De dames zijn veeleisend en onbeschaamd. “Ze openen meteen je broek.”

STEUN RO

Wouter (36), vader van twee kinderen: “Op Tinder zie je werkelijk van alles. Vrouwen met rammelende eierstokken, boze exen of vrouwen in de schuldsanering die meteen bij me willen komen wonen. Ze denken dat ik ze kan redden omdat ik twee kinderen, een eigen huis en leuk werk heb. Als mijn hoofd ze ook nog aanstaat, ben ik de perfecte match maar daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. Dan is er nog de garde huiverige vrouwen; slachtoffers van getrouwde mannen op Tinder die een bijvrouw zoeken. Dergelijke mannen hebben maar één insteek: we gaan op date en daarna woon ik je uit. Als ik dat hoor, ben ik heel netjes. Ik stuur geen piemelfoto’s. Ik wil eerst iemand rustig leren kennen, maar een hoop vrouwen willen gek genoeg best snel sex.

Een tijdje terug belandde ik bij een beauty op de bank. Ze pakte plots mijn hand en zei: ‘Ik wil je’. Toen ik schrok en zei: ‘Laten we rustig aan doen’, reageerde ze boos en teleurgesteld. Het verwarde me compleet. De een zo huiverig, de ander zo hitsig of agressief in haar benadering. Veertigers vertellen op voorhand al wat ze met je willen doen. Je kunt ze niet allemaal in hokjes stoppen, ik zie ook heus leuke vrouwen die niet meteen met de benen wijd gaan. Laatst had ik eindelijk iemand ontmoet. Ze weet wat ze wil, zit niet in de schuldsanering en ging niet zomaar overstag. Wie weet wordt het wat.”

‘Vrouwen komen véél te snel to the point’

Tiejo (39): “In de afgelopen maanden heb ik een heel andere kant van vrouwen leren kennen op Tinder. Zelfstandig, door schande en schade wijzer geworden, en ze hebben loeihoge eisenlijstjes, vooral in Amsterdam. Ik noem het de ‘inquisitie’. Manlief moet intelligent, grappig en succesvol zijn, weten wat hij wil, er goed uitzien, en ga zo maar door. Misschien komt het omdat de kwaliteit hier hoger is dan elders; jonge vrouwen hier zijn sprankelend, hoogopgeleid, energiek, maar ook kritisch. Ze willen ook meteen weten of je méér wilt dan sex. Vervolgens willen ze dat je ze verovert, terwijl ze heel zelfstandig zijn. Dat vind ik verwarrend. Eerst moeten ze old skool het hof worden gemaakt, maar als ik dat doe, ben ik te eager. Laatst had ik een geweldige avond en kapte ze het de volgende dag af. Dus ik dacht: oké, gas terug. De volgende vrouw hield ik op afstand, waarop ik te horen kreeg dat ik er niet serieus genoeg in stond.

Ik schrijf/ schreef voor o.a. Flair, Margriet, Viva, LINDA., Ouders van nu, Grazia, Viva mama, Fab Mama, VROUW, Santé, Volkskrant Magazine, Cosmopolitan, Het Parool en andere dag- en vrouwenbladen human interest-verhalen. Denk aan interviews, reportages en achtergrondverhalen. Ik ben ook communicatiestrateeg en geef media-advies. Publicaties van 2003 tot en met 2017 in: Red, AM magazine, Marie Claire, Cosmopolitan, Cosmo girl, Viva, Viva Mama, Margriet, LINDA., VROUW, Grazia, Santé, Femme, Catherine, Items, Avant Garde, Avant Garde MEN, Tweed, Salome, Cash, Ouders van Nu, Zwanger, Kinderen, Mama, Fab Mama, Basta! Flair, Volkskrant Magazine, Het Parool, De Telegraaf. Twee boeken van mijn hand zijn: -Handboek Liefde en Lust -Aan tafel met Sonja Schuurman