Trump als voorvechter van de strijd tegen sexueel geweld?

Bij CNN is het altijd ‘Breaking news’ en inmiddels luister ik naar die uitroep met een half oor. Maar nu geloof ik mijn oren echt niet! President Donald Trump roept April uit als National Sexual Assault Awareness and Prevention month!

Ik woon in een land waar nieuws eigenlijk enorm ingewikkeld te volgen is. Het is altijd zeer politiek gekleurd, nepnieuws is aan de orde van de dag en alles wordt met grote chocoladeletters gebracht. Ik ben dus op mijn hoede. En ook hier is het op 1 april ‘fools day.’ Ik kijk voor de zekerheid nog een keertje in de krant…

Nee het staat er echt! President Trump, heeft april uitgeroepen als maand waarin we ons allemaal bewuster moeten worden van wat seksuele intimidatie en geweld met mensen doet en dat we daar in Amerika tegen moeten strijden.

Trump: ”Seksuele delicten blijven tragisch vaak voorkomen in onze samenleving, en daders wuiven te vaak hun verantwoordingsplicht weg” lees ik in Trump’s presidentiële proclamatie.

Grab them by the pussy…

En dit is de man,  van ‘grab them by the pussy…’? Al die vreselijke opmerkingen die hij wegwuifde als kleedkamer geklets? En is dit de president van Amerika die door ten minste 19 vrouwen beschuldigd wordt van seksuele intimidatie, aanranding en onzedelijk gedrag rond vrouwen? Alle deze vermeende incidenten vonden plaats voordat hij het presidentschap aannam en het Witte Huis en Trump hebben ontkend. In februari riep de president nog naar enkele van zijn aanklagers dat sommigen geld aannamen om verhalen over hem te verzinnen. Maar geen enkele Amerikaan gelooft hem nog.

En nu dit: ”We moeten reageren op aanranding door daders te identificeren en verantwoordelijk te houden. Maar te vaak blijven de slachtoffers stil”, vervolgt Trump.

Hij is verdorie vorige week nog aangeklaagd door Stephanie Clifford, een pornografische filmster, beter bekend als Stormy Daniels . Zij zegt dat ze een affaire had met Donald J. Trump en dat hij haar betaald heeft om het te verzwijgen. Ook al is april al sinds 2001 National Sexual Assault Awareness and Prevention Month in Amerika, ik geloof mijn oren gewoon niet. Hoe durft hij? Wat een lef heeft deze man…Je kunt het niet eens meer hypocriet noemen. Hij maakt zichzelf toch totaal ongeloofwaardig. Waar zijn zijn adviseurs? O ja, ontslagen. Er is hier in Amerika een totale vervreemding van de werkelijkheid aan de gang. Ik kan er met mijn hoofd niet bij…

Fysiek onwel en aggresief

Ik kan bovendien niet meer naar hem luisteren. Ik word letterlijk fysiek onwel en agressief als zijn gestalte op beeld verschijnt en ik zijn stem hoor. En natuurlijk ben ik daarin niet de enige. Steeds meer hoor ik om mij heen geluiden van ongeloof en onbegrip. Zelfs van schaamte voor hun eigen president. Maar helaas zijn er nog steeds Amerikanen die hem wel geloven of willen geloven omdat dat hun portemonnee ten goede komt. Nog steeds heeft hij immers een approval rate van meer dan 40%. Waarschijnlijk omdat het nu (nog) goed gaat met de Amerikaans economie. En ondanks bewegingen als MeToo en The Million women March, blijven vrouwen hem ook nog steeds steunen. Al neemt hun aantal wel af en bestaat er een verschil tussen de twee geslachten.

Het is April fools day en president Trump is de grootste ‘fool’ aller tijden.

[paytium name="Eenmalige donatie" description="Donatie Ingeborg van 't Pad Bosch - "] [paytium_dropdown label="Ik waardeer met" options="1,50/3/5/10/25/100/250" options_are_amounts="true" /] [paytium_total label="Mijn gekozen waardering" /] [/paytium]

Ingeborg van ‘t Pad Bosch (1971) verhuisde in de zomer van 2010 met haar man en drie zonen naar New York. Daar hing ze na 15 jaar haar beroep van psycholoog aan de wilgen en besloot iets totaal anders te gaan doen. Schrijven werd een nieuwe passie. Ze schreef als freelancer voor diverse Nederlandse nieuwssites en tijdschriften en begon haar eigen blog FamilyJansenGoesnewyork.com waarvan een bundel werd uitgebracht in 2016. Inmiddels is ze co-founder van DeWereldwijven.com en debuteert ze in september met haar roman 'Kroniek van een erfenis'.