Trump en de macht

Trump is voor Amerika en de Amerikanen. Er komt een muur op de grens met Mexico en de Mexicanen moeten hem betalen. Er komen hoge invoertarieven. Obama Care wordt afgebouwd. Alles wat een beetje sociaal was wordt afgebroken. Integriteit is er maar weinig te vinden in de politiek. Waarom is dit zo en wat kunnen we er aan doen?

Trumps’ politiek is aartsconservatief, naar binnen gericht en asociaal. Hij ziet niet in dat de wereld door jaren-, zeg maar eeuwenlange handel en migratie, diepgaand veranderd en onderling verstrengeld is. Hij is puur voor Amerika. Maar grote Amerikaanse bedrijven hebben vestigingen in onder andere Mexico. En gaan zij dan ook niet meer invoertarieven betalen of hoe zit dit?

Maar ja, met populistische praat en valse beloften, win je nu eenmaal veel stemmen.

Politiek gaat over macht en naarmate iemand meer op de politieke ladder stijgt, groeit normaal gesproken zijn honger naar die macht. Het gaat dan meestal niet meer om de wensen en verlangens van het volk, maar om de eigen belangen (namelijk aan de macht blijven).

Hoe nu dat machtsspel te vermijden? Ik dacht, eerder al, een economisch en politiek plan uit. Ik zie nu dat als het uitgevoerd zou worden, het machtsspel vanzelf zou verdwijnen.  Dit omdat het eerlijk en integer is. U leest er hierover: www.hansvandesande680.wix.com/background (in het Engels, Frans en Spaans). Wilt u het in het Nederlands, stuur dan een mail naar hansvandesande680@gmail.com

Mijn gekozen waardering € -

I am a journalist, writer, translator. See for my activities: www.sunspeech.nl. I live in Bolivia. Before, I travelled the world, visiting Tanzania, Kenia, South Africa, India, Nepal, Guatemala, Mexico, Peru and Ecuador. I also work for charities, for an ecard or a new contact, see: www.foundationeffort4charities.org. Your contribution is for charities.