Tuig is het

'Maar hij is toch dood?' 'Dat interesseert me niet. Hij ligt daar nog steeds en ik ga niet meer naar beneden.'

Hij ligt zelfs ergens onder!

– Hij ligt onder plastic en ik kan hem nog zien. Ik ga niet meer naar beneden.

– Ik snap jou niet…

– Als hij daar ligt dood te wezen, dan leven er nog minstens duizend en die kunnen mij ieder moment aanvallen, dus ik ga NIET meer naar beneden. Sta je lekker te snuffelen tussen de kokosmelk, tomatensaus en worteltjes uit blik, springt er zo een in je nek om je daar ter plekke om te leggen en je met zijn hele familie te verorberen. Het zijn heus geen onschuldige nuttige beestjes hoor. Heb je wel eens gezien hoe ze van die luikjes in de grond maken en torretjes lokken? Vies vuil tuig is het.

– Ja ja. Maar je had toch wat nodig voor je keukenmachine?

– Dat heb ik van schrik een beetje laten vallen.

– En nu?

– Weet niet, het is in een lege golftas gevallen geloof ik en wie weet wat daar allemaal nog in leeft.

– Waar ging je voor naar beneden dan?

– Een bakje voor het kerststukje van de oudste sloper en toen zag ik die keukenmachine- onderdelen en toen wou ik die ook maar meenemen en toen volgde het lijk en nu sta ik boven met lege handen. Hij krijgt wel een bakje van het oude servies van oma mee naar school, ik ga NIET meer naar beneden.

– Dat beest is daar vast een heel eenzame zielige dood gestorven.

Joekel

– Is dat erg? Moet ik  dan soms een stille tocht voor het beest organiseren? Een condoleanceregister openen? Lenie bellen? De Partij voor de Dieren? Het was een joekel van een spin, hij koos de verkeerde afslag en strandde onder een plastic bakje. Hij is niet meer. Niet slim, dus qua natuurlijke selectie klopt het dat ie dood is.

– En nu?

– Wachten.

– Waarop?

– Op hulptroepen. Iemand die voor mij die hulpstukken weer uit die golfkar trekt. Ik laat de kelderdeur vandaag even openstaan, dan kunnen Feta en Ouzo de Pouzo er in. Die vinden spinnen bonbonnetjes en ik gun die beesten een schranspartij. Soms loopt er een voorbij, gelukzalig kijkend terwijl en nog 3 spinnenpoten half uit het bekje steken. Dan mogen ze trouwens drie uur lang niet meer bij mij op schoot. Spinnen kruipen ook gewoon weer uit de stofzuiger, wie garandeert mij dat het bij katten anders gaat? Blijft de spin binnen, krijgen ze nog een stukje vis.

– Dat kan zo toch niet doorgaan?

– Moet jij eens opletten.

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie