Een wekelijkse samenvatting van mijn AK-74 blogs op The Post Online.

STEUN RO

03/01: Opstelten uitgejouwd

Minister van Justitie Ivo Opstelten is boos. Althans, dat suggereert hij. Bij de viering van oud op nieuw zijn 8400 geweldsincidenten genoteerd, een stijging van 23 procent. Relschoppers moeten met hun ‘poten’ van hulpverleners afblijven, roept Ivo. Haha. Opstelten weet heus wel dat het volk een autoriteit uitjouwt die witteboordencriminaliteit nauwelijks straft, moordenaars pampert en papa Zorreguieta niet vervolgt. Kortzichtige opportunistische wetshandhaving is vragen om problemen op termijn. Wie wind zaait, zal storm oogsten.

31/12: Unsere Mütter

Ik worstel met ‘Unsere Mütter, unsere Väter’, de driedelige Duitse televisieserie uitgezonden door de VPRO. Ze verhaalt over vijf vrienden uit het Berlijn van 1941. Wat mij na de eerste aflevering intrigeert is hoe de makers de Duitse WO2 geschiedenis verbeelden. Aan iedereen die collaboreert, moordt of verraadt zit een goede kant. Is dit manipulatie van slechte verliezers of raken zij de kern v/d zaak? Wapenkracht bepaalt niet uitsluitend de winnaars van een oorlog. 

30/12

Vannacht sprak ik bij de vrije radio vanEchte Jannen over oorlogsberichtgeving. Daar is veel mis mee, maar de manipulatie over de opstand in Syrië spant de kroon. Wat werd gepresenteerd als ‘Arabische lente’ bleek een internationaal meesterplan voor destabilisatie. Met een humanitaire miljoenenramp tot gevolg. Voorop bij de misinformatie liep het NOSjournaal, ‘het minst journalistieke nieuwsprogramma van Nederland’. Ik stelde: De halvering van het journaalbudget brengt de wereldvrede in 2014 een stap dichterbij.

    Arnold Karskens is Neerlands meest onafhankelijke en ervaren oorlogsverslaggever. Muckraker. Nachtmerrie voor nazi’s en andere oorlogsmisdadigers. Auteur van tienŒ boeken. Onderzoeksjournalist die nooit ‘nee!’ als antwoord accepteert. Lastig, dwars & gehaat door zijn vijanden, maar Last Man Standing voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

    Geef een antwoord