Een wekelijkse samenvatting van mijn AK-74 blogs op The Post Online.

STEUN RO

17/01: Republiek Groningen

Inwoners van onze meest noordelijke provincie zijn boos. De gaswinning veroorzaakt aardbevingen. En nu storten hun huizen in. Bovendien vloeit van de 211 miljard euro opbrengst slechts een fractie terug als ontwikkelingshulp. Uit protest willen ze de A7 afsluiten en putdeksels losschroeven. Allemaal gefröbel. Ik weet iets beters: mobiliseer jullie weerbare mannen en vrouwen en roep de ‘Republiek Groningen’ uit. Vrijheid. Blijheid. Protestborden hebben alleen zin als je bereid bent ermee te meppen.

16/01: Stop Rusland bashen

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bekritiseert de mensenrechten in Nederland. Gelukkig. Ik krijg namelijk langzamerhand genoeg van het Rusland bashen. Oké, er zijn antihomo-wetten. maar ook in Amsterdam-West worden homo’s in elkaar geslagen. Greenpeace-activisten zijn daar tienmaal sneller vrij dan een waxinelichtwerper hier. De Olympische Spelen kosten miljarden. So what? Geen Nederlander eet er één boterham minder om. Ik zeg altijd: zonder Rusland had Hitler de oorlog gewonnen en was Syrië een kalifaat.

14/01: Naga's

Wie vindt dat Syrische oorlogsslachtoffers veel te weinig aandacht krijgen, moet eens stilstaan bij de Naga’s. Dit inheemse volk op de grens van India en Birma werd in 1947 onafhankelijkheid beloofd door de Indiase leider Mahatma Gandhi. In 1954 barstte de strijd los. Ten kostte van zo’n 25.000 mensenlevens meldt het Naga International Support Centre. Zestig jaar later wacht nog altijd een politieke oplossing. Soms is er terecht sprake van een ‘vergeten oorlog’.

Arnold Karskens is Neerlands meest onafhankelijke en ervaren oorlogsverslaggever. Muckraker. Nachtmerrie voor nazi’s en andere oorlogsmisdadigers. Auteur van tienŒ boeken. Onderzoeksjournalist die nooit ‘nee!’ als antwoord accepteert. Lastig, dwars & gehaat door zijn vijanden, maar Last Man Standing voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

Geef een reactie