Amper was de inkt droog van Uitkijkpost 141 of er verscheen een bericht in het Parool onder de kop “Rood licht dooft op de Wallen”.

In ferme bewoordingen doen gemeenteraadsleden Femke Roosma van GroenLinks en Alexander Hammelburg van D66 daarin het aanbod prostituees weg te trekken uit de Wallen en ze elders in de stad onder te brengen. Hun motief is bezorgdheid omtrent het welzijn van de prostituees. Ook nu komt bij de gemeenteraadsleden het woord Wallenbewoner niet over hun lippen. De prostituees moeten volgens Hammelburg en Roosma worden verleid om weg te gaan van de Wallen omdat ze daar alleen maar last hebben van fotograferende toeristen.

Eerder – zaterdag 27 oktober om precies te zijn – spuiden onze progressieve broeder en zuster in NRC/Handelsblad hun gal over Diederik Boomsma van het CDA die er in hetzelfde artikel voor pleitte de prostitutie op de Wallen te laten verdwijnen. In dat artikel lieten beide gemeenteraadsleden duidelijk merken hier geen voorstander van te zijn. Waar ze wel voorstander van waren was samenwerking met de sekswerkers. ‘Zij weten wat voor hun veilige en prettige werkplekken zijn op de Wallen.’

Daaruit blijkt in elk geval niet dat ze de prostitutie willen verplaatsen. Wel uit een zinnetje een paar alinea’s verderop waarin ze zeggen dat er moet worden nagedacht over alternatieve locaties in de stad, ‘náást de Wallen.’ Let wel: naast de Wallen.

Storm

Ik schrijf over alles wat mijn nieuwsgierigheid wekt. Dat is veel. Vaak kom ik uit bij verborgen hoeken van de geschiedenis, maar soms ook bij het persoonlijke verhaal. Het alledaagse leven èn het drama. Actueel, maar soms ook wat minder. Wel altijd goed geschreven en een plezier om te lezen.