Peter Vossen maakt naar eigen zeggen gemiddeld 2 keer week een live concert mee. Niet alleen in TivoliVredenburg, al kwam hij daar het afgelopen jaar bijna 40 keer langs. ‘Ik zie ook veel gratis concerten op straat en in cafés natuurlijk.’ Jazz is zijn grote liefde, maar hij bezoekt ook soul-, funk-, latin- of popconcerten. Regelmatig is hij te vinden bij ballet en hij gaat vaak naar klassieke muziek. Komt hij uit een muzikaal nest?

STEUN RO

‘Helemaal niet, nee. Het kon wel. Mijn moeder stamt wel van een muzikale familie. Een paar mensen hebben conservatorium gedaan. Eén oom is muziekleraar geworden. De rest heeft wel veel muziek gemaakt maar dat was meer voor vertier en vermaak. In mijn eigen gezin speelde mijn moeder piano, maar zij is op 43 jarige leeftijd overleden. Mijn twee zussen speelden piano, maar vaak omdat het moest en dat zorgde ervoor dat ik nooit aan een instrument begonnen ben.’

De toeschouwer is de sterWie zijn toch die mensen met wie je in de zaal zit? Welk verhaal gaat er achter die bestelling voor dat ene ticket schuil? In het kader van het dubbeljubileum van TivoliVredenburg in Utrecht portretteert het Cultureel Persbureau bezoekers van die gebouwen. Fanatieke bezoekers. Die met hun verhaal het beeld van een vernieuwend bouwwerk verrijken.

De 54-jarige zelfstandige trainer/coach weet nog wel wat zijn eerste concert was. ‘KC & The Sunshine Band. In 83 of 84 was dat denk ik. In de Grote Zaal.’ Geen onverdeeld genoegen voor de jonge Vossen. ‘Ik vond die Grote Zaal ontzettend saai.’

Zoon

Coöperatie van journalisten én lezers. Sinds 2009.