“Men zou dus eenvoudig kunnen stellen dat men 10 maal meer bescherming heeft na de tweede vaccinatie”

STEUN RO

Verdubbeling
Onderstaande kop in de Volkskrant verraste mij. Immers de overheid houdt bijna krampachtig vast aan voorschriften, richtlijnen en gebruiksaanwijzingen. Dan is zo’n draai, namelijk een uitstel van drie naar zes weken tussen de twee vaccinaties, een forse stap. Vervolgens heb ik contact gezocht met Prof.Niek Sanders en met de producent van het vaccin. Zie dit bericht.  Inmiddels is er veel beweging in het dossier te signaleren.

 

“Het is echt nodig om die tweede vaccinatie niet te lang uit te stellen”

En waarom dan? Voor het opbouwen van virologisch geheugen en om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen een maximale bescherming te bieden.

Officiele reactie (dinsdag 26 januari 2021)

NOS (donderdag 28 januari 2021)

Perspectief (26 januari 2021)

“Verder, denk ik dat wanneer we 90-100% van de mensen boven circa 45 jaar hebben gevaccineerd de maatschappij volledig terug open kan. Wel met voorwaarden, bijvoorbeeld mondmasker plicht en verplicht een vaccinatie-attest of een negatief testresultaat voor vliegreizen, cruises, bijeenkomsten, etc. Ondertussen kunnen de vaccinaties doorgaan via centra en huisartsen. Deze grensleeftijd zou de overheid op basis van de beschikbare data moeten leggen. Dit zou een belangrijke “test” zijn voor het vaccin”. Met beste groeten, Niek Sanders

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering voor Jan Taco laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -