A-View nu ook in de VS

Deze ballonkatheter is een uniek medisch product. Stroke2prevent ontvangt Amerikaanse FDA-goedkeuring voor A-View.

Een van de risico’s na hartchirurgische ingrepen is het optreden van neurologische uitvalsverschijnselen, zoals een herseninfarct. Dat heeft dan te maken met atherosclerose in de boog van de grote lichaamsslagader (= aorta). Materiaal kan tijdens een operatie aan het hart, van de aortawand losraken (= embolie) en via grote slagadervertakkingen in de hersenen vastlopen.. Als de operateur tijdig weet dat dit risico aanzienlijk is kan hij daarmee rekening houden tijdens de ingeep. Bijvoorbeeld bij het manipuleren aan het hart. Er is nu een techniek ontwikkelt die eindelijk goed zicht geeft op dat risico en aantoonbaar hartchirurgie veiliger maakt.

Een innovatief Nederlands technologiebedrijf heeft vandaag bekendgemaakt dat het van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) goedkeuring heeft ontvangen voor A-View. Deze ballonkatheter is een uniek medisch product voor toepassing bij cardiale interventies. In combinatie met Transoesophageale (= via slokdarm) Echografie (TEE) visualiseert het de volledige aortaboog. Een grote verbetering.

‘Deze goedkeuring vormt een belangrijke ontwikkeling om onze technologie beschikbaar te maken voor artsen en daarmee te kunnen bijdragen aan verbeterde resultaten voor hartchirurgie patiënten’, aldus Maarten Nibbelke, CEO van Stroke2prevent.

A-View:

A-View is bedoeld om de zogenoemde blinde vlek van TEE – veroorzaakt door lucht in de trachea (=luchtpijp) – te voorkomen. A-View wordt gebruikt voor beeldvorming van de volledig aorta-boog, Het is duidelijk aangetoond dat het mogelijk wordt gericht te screenen op atherosclerose van de aorta, het ondersteunt in diagnosticeren aandoeningen en beoordelen van de vasculaire bloedstroom. Dat is niet gering. De aanvullende informatie door A-View verkregen, ondersteunt chirurgen om de beste resultaten voor de patiënt te garanderen. A-View wordt momenteel in Europa verkocht en zal binnenkort beschikbaar zijn in de VS. Dit in afwachting van afspraken voor een passend distributie- en servicekanaal.

Stroke Prevention in Cardiovascular Procedures 
The online course programme will highlight how the risk of cerebral embolization can be reduced. This course is conducted by experts of the Isala Hospital in Zwolle, the Netherlands, in cooperation with the Isala Academy.

The course is intended for medical specialists who consider using the A-View technique in their own practice and consists of two parts:
Part I     Patient safety & the main essentials of the A-View method
Part II    Imaging the blind spot before ECC or TAVI procedures

Access to the E-learning
The E-learning is free of charge for medical specialist who consider using A-View® in their own practice.
Contact us if you would like to sign up for the e-learning course.

Stroke2prevent:BV ontwikkelt, produceert distribueert medische producten. De producten en diensten zijn gericht op hartchirurgie, interventie- cardiologie TEE screening. Het bedrijf opgericht in 2011, is gevestigd in Zwolle.

Mijn gekozen waardering € -