VVD en PvdA laten het afweten

Weet u het nog de oproep van VVD-premier Rutte en PvdA-leider Samsom om geld te laten rollen? Huizen en auto’s kopen om de economie op te krikken? Het heeft niets uitgehaald. Waarom dan toch die oproep? Is daar goed over nagedacht?

Natuurlijk niet, want welke politicus van de coalitie partijen heeft het goede voorbeeld gegeven? Wat hebben zij allemaal gekocht? De stoute schoenen maar eens aangetrokken en alle VVD en PvdA-Kamerleden een e-mail gestuurd: “Beste Volksvertegenwoordiger, wat hebt u gedaan om de economie op te peppen? Hebt u geluisterd naar de oproep van uw leider?” Ongetwijfeld zult u nieuwsgierig zijn naar de antwoorden van deze Kamerleden. U kunt er een weddenschap op afsluiten hoeveel Kamerleden zullen reageren op het verzoek. Ik denk nog geen 1%.

Fuck you guys

Volgens Rutte wordt er in Nederland teveel ‘gemopperd en gesomberd’. We moeten de delen van negativisme wegtrekken. Laten we wel die auto kopen, laten we wel dat huis kopen, we moeten een beetje risico nemen en vertrouwen hebben. Wat gaan Rutte en Samsom kopen? Hoeveel privé-aankopen zullen ze gaan doen om de Nederlandse economie te stimuleren? Onze ‘glimlach’-premier rijdt zelf in een gedateerde Saab 9-3. Hij woont op een bovenwoning in het Haagse Benoordenhout. Verhuizen wil hij niet. Samsom heeft ook geen nieuwe auto aangeschaft en de dakkapellen van zijn huis zijn ook nog niet opgeknapt. Kortom de heren hebben niets gedaan om de economie op te peppen. Burgers vinden het maar niks en steken de middelvinger op naar de politiek. Fuck you guys.

Crisis, even niet

De Kamer gaat tot 3 september op reces. Even geen spoeddebatten, Kamervragen of interviews. Tot september rust in het politieke theater. Geen gedoe in fracties en geen hijgerige journalisten op je nek. Tijdens de traditionele Binnenhof Barbecue in de tuin van het perscentrum Nieuwspoort wordt het nog een drukte van belang. Politici, lobbyisten en journalisten proberen elkaar nog de laatste ‘vertrouwelijke’ informatie toe te spelen. Er moet zes miljard euro worden bezuinigd en het kabinet van VVD en PvdA is afhankelijk van de oppositie in de Eerste Kamer. Op Prinsjesdag weten we hopelijk meer. Het motto van het kabinet ‘Bruggen slaan’ zal nauwelijks worden gerealiseerd is mijn inschatting. Koersen we aan op grootschalige protesten?

Tekst: Hans Kriek

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie