Waarom Reporters Online in dit rijtje staat

Welnu: hierom..

Omdat De Coöperatie dit gaat doen:

  • Artikelverkoop
    De Coöperatie verkoopt je artikelen in kiosken als Blendle/Cafeyn en eLinea, en op je eigen website. Zodat niet anderen profiteren van je werk, maar jij zelf.

(Nou ja, eigenlijk gaan wij dat namens De Coöperatie doen, zoals we dat ook voor andere freelance journalisten doen)

  • Werkruimte

De Coöperatie gaat werkruimte aanbieden op een aantal plekken in Nederland. Waar je samen kunt werken met andere journalisten en mediabedrijven. Goedkoop, en de koffie is gratis.

(Een beetje volk over de vloer, daar houden wij wel van)

Maar wat we zeker zo belangrijk vinden is dit:

  • Bemiddeling

De Coöperatie bemiddelt tussen jou en opdrachtgevers. Zodat je geen slapeloze nachten hoeft te hebben over de chaos die het kabinet heeft gemaakt van de regels voor zelfstandigen. En je, als je zelfstandig werkt, gewoon zelfstandig kunt blijven.

Reporters Online werkt met enige honderden freelance journalisten, en er bereiken ons steeds meer berichten over chaos en paniek bij zowel opdrachtgevers als freelancers over de nieuwe wet DBA. Dat je niet meer met een VAR werkt maar met een modelovereenkomst, die wet. Veel erover is nog onduidelijk, er staan voorlichtingsbijeenkomsten op de rol  en dat lijkt ons meer dan raadzaam. Als de voorlichting klaar is, en de paniek een beetje gezakt, zal blijken dat er behoefte is aan een alternatief voor uitzendbureaus en payroll-bedrijven. De Coöperatie gaat dat alternatief, waar mogelijk, zijn. Uit wat wij zo horen concluderen we: da’s een goed idee.

Meer over wat De Coöperatie gaat doen en vragen over dit nieuwe initiatief.

 

Mijn gekozen waardering € -