Laatst las ik in een artikel van een psycholoog dat wereldvrede niet mogelijk zou zijn. Maar als dat nu wel eens zo is? Vrede is een diepe behoefte van de mens en een veel snellere ontwikkeling zou mogelijk zijn.

STEUN RO

Want veel energie gaat verloren in vernietiging en wederopbouw.  Wat als al die energie in de ‘toekomst zou worden geïnvesteerd’? Een nog veel grotere technologische ontwikkeling zou het gevolg zijn. Problemen als ziekten, slecht onderwijs e.d. zouden veel sneller kunnen worden aanpakken. De ruimtevaart zou sneller gaan en ook de vervuiling zou sneller en effectiever kunnen worden aangepakt.

Economische maatregel

Hoe zo’n situatie, in the first place, te bereiken? Volgens mij is het het belangrijkst gezamenlijk meer verantwoording te nemen voor hoe het in de wereld gaat. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Minder ‘ikkerigheid’, meer ‘samen dragen’.

Maar een ander economisch systeem zou ook helpen en een duwtje in de rug is zeker nodig. Ik zou het ‘Inkomens Afhankelijk Betalen Wereldwijd’ willen voorstellen. Alles zou meer gelijk worden, waardoor handelsoorlogen en andere oorlogen niet meer nodig zijn: vrede. En die vrede is dus belangrijk. Hij zit diepgeworteld in de mens en het is in ieders belang en algemeen belang gaat boven particulier belang. Wat zou het heerlijk zijn over de wereld te kunnen reizen zonder zorgen, zonder angst voor geweld of criminaliteit! Je energie kunnen steken in het positieve. Vertrouwen.

Politiek systeem

En wat als we naar inkomen zouden stemmen? Is dat geen goed idee, het houdt een prikkel in, want immers met een hoger inkomen, meer zeggenschap, maar ook meer verantwoordelijkheid. Door de economische maatregel heeft een ieder en dus ook landen, meer kansen te groeien. Als ze groeien krijgen ze tegelijkertijd ook meer zeggenschap. Handig, niet? De economische en politieke mogelijkheden zouden over de wereld ‘fluctueren’.

Ecologie

Dit alles met als doel zo ecologisch mogelijk te leven en de ecologie te bevorderen om zo in harmonie met de aarde, de planten en de dieren te leven.

Wat als dit mogelijk zou zijn? Het zou de verwerkelijking zijn van John Lennon’s droom, vertolkt in het lied ‘Imagine’. Heerlijk!

hansvandesande680@gmail.com'
    I am a journalist, writer, translator. See for my activities: www.sunspeech.nl. I live in Bolivia. Before, I travelled the world, visiting Tanzania, Kenia, South Africa, India, Nepal, Guatemala, Mexico, Peru and Ecuador. I also work for charities, for an ecard or a new contact, see: www.foundationeffort4charities.org. Your contribution is for charities.