Wat mag u verwachten in ruil voor uw centen, en wie is die Wierenga eigenlijk?

STEUN RO

Om te beginnen ben ik u natuurlijk zeer erkentelijk dat u een abonnement heeft genomen op De Nieuwe Pers – de eerste krant ter wereld met abonnementen op (individuele) journalisten. Het lijkt me daarom wel zo netjes om even uit te leggen wat u zoal kunt verwachten onder die noemer van politiek, filosofie en cappuccino. Ofwel verplichte kost voor de politieke junk.

Welnu: Peter Wierenga is de naam, ’71 het bouwjaar. Ik ben classicus met specialisatie in de antieke wijsbegeerte, vandaar ook mijn voorliefde voor “mannen met baarden”, de oud-Griekse filosofen. Een bijzonder zwak heb ik voor de atomist Democritus, daarover een andere keer meer. Na nogal wat omzwervingen vond ik mijn roeping als journalist, onder meer bij Dagblad de Pers, waar ik allerlei verhalen schreef.

Dodenlijst

Zo ontdekte ik De Voeger, een zwaar-christelijke Spakenburger met 18 kinderen, maar ook de “dodenlijst” die Nederlandse militairen in Afghanistan op zak hadden. Ik stuitte op de blunders bij de AIVD rondom de moord op Theo van Gogh en haalde Frits Bolkesteins uitlating boven water dat “bewuste joden” beter kunnen emigreren uit Nederland vanwege het toenemende antisemitisme onder jongeren van islamitische komaf.

Uiteindelijk belandde ik in het epicentrum van de Hollandse macht, het Binnenhof, waar ik de politiek op de voet volgde – steevast naast en achter alle spin ronddolend. Die fascinatie met het Haagse is een constante. Als freelancer schreef ik bijvoorbeeld ook politieke columns voor Nu.nl en meer filosofisch getinte analyses voor Trouw.

Ook de meeste van mijn artikelen voor De Nieuwe Pers zullen over het actuele politieke en maatschappelijke debat gaan. Columns, analyse en achtergronden bij het nieuws, plus “nieuws” dat elders onderbelicht is gebleven. Met een filosofisch tintje, plus een scheutje ironie. En wie weet héél af en toe iets kleins over het lederen monster, de voetbal, mijn favoriete sport.

Dealer

U mag rekenen op minimaal één verhaal per week. O ja, de cappuccino? Dat is mijn verslaving. Als rechtgeaarde dealer ben ik van plan om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren voor mijn abonnees. Met stichtelijke woorden en koffie.

Tot slot: ik ben zeer benieuwd naar uw mening. Tips, suggesties, liefdesverklaringen en doodsbedreigingen: stuur ze naar info@peterwierenga.eu

Veel leesplezier!

 

    Journalist en columnist. Schrijft over alwat voor zijn pen komt, van Haagse politiek tot terrorisme. Beukt er graag op los met de filosofenhamer. Classicus en volgeling van Dionysus, liefhebber van spot en ironie, slaat nooit een cappuccino af.

    Geef een antwoord