Striplegende Stan Lee (91) komt naar Europa. Helpt u me bij mijn laatste kans om de (mede)bedenker van Spider-Man, Hulk en X-Men te spreken?

STEUN RO

Update, 1 juli 2014: Het crowdfunden is voor elkaar! Nu het interview nog.

Het is tot nu toe nog nooit gelukt om Stan Lee, (mede)bedenker van superhelden als Spider-Man, Iron Man, Hulk en de X-Men, te spreken. Ik wil het nog één keer proberen

Stan Lee was in de jaren zestig verantwoordelijk voor een belangrijke vernieuwing in de Amerikaanse superheldenstrip. Hij is een van de peetvaders van de moderne superheldenstrip. Lee is inmiddels 91 jaar. Op de London Film and Comic Con in juli zal Lee te gast zijn. Voor het laatst. Vanwege zijn leeftijd heeft hij besloten dat hij langeafstandsreizen van de VS naar Europa "zal moeten overlaten aan figuren als Iron Man".  Het is dan ook mijn laatste kans om Lee in levende lijve te ontmoeten en hem te interviewen over zijn bijzondere loopbaan.

Laatste kans!

Ik ben van plan om naar Londen te reizen en alle drie de dagen van de London Film & Comic Con te gebruiken om te proberen Lee te strikken voor een interview. Of in ieder geval een gesprekje.

Omdat ik freelance journalist ben, komen kosten op mijn eigen rekening. Daarom hoop ik via crowdfunding wat geld binnen te halen waarmee ik in ieder geval de reiskosten en verblijfkosten kan betalen. 

Het resultaat zal een artikelenreeks op TPO Magazine zijn: een verslag van de London Film & Comic Con, een fotoreportage, een video-impressie en natuurlijk hopelijk hetinterview met Stan Lee. Als donateur maak je de artikelenreeks mede mogelijk en krijg je die te lezen. Ook zal ik je tijdens de beursdagen op de hoogte houden.

Wilt u een bijdrage leveren aan mijn crowdfundingproject? Bezoek dan mijn Kickstarter-pagina!

    In de afgelopen jaren zijn superhelden de favoriete hoofdpersonen van veel Hollywood-filmmakers geworden. Maar wie zijn de bedenkers van de helden die iedereen kent en hoe opereren de uitgeverijen die de personages bezitten?ΠPeter Teffer interviewt stripmakers en analyseert de economische en culturele impact van de superheld.