Iker

Iker Casillas, ideale schoonzoon, verpakt als beste doelman van de wereld, staat bij mij in de badkamer. Maar zit bij Real Madrid op de bank.

Iker Casillas staat bij mij in de badkamer. Achterop een fles anti roosshampoo. Ik kijk graag naar hem. Net als naar Gerard Piqué, Sergio Ramos en soms zelfs naar Lionel Messi. Maar zijn trainer Mourinho denkt daar anders over, die ziet ´m liever af en toe vanuit zijn ooghoek. Op de bank van de Koninklijke. Waar hij sinds december niet meer vanaf is geweest.

Iker is een icoon in Spanje. De ideale schoonzoon, verpakt als beste doelman van de wereld. Daar blijf je van af. Hij stal het hart van de Spanjaarden door na de WK finale in 2010 – in tranen – zijn vriendin en verslaggeefster Sara Carbonero vol op de mond te zoenen. Zo´n man zet je niet op de bank. Iker deelt met zijn eigen stichting studiebeurzen uit, geeft gratis clinics aan de minderbedeelden. En is ereburger van Madrid, net als aanvoerder van het Spaanse nationale elftal. Zo´n man zeik je niet af.

Maar Mourinho trekt zich daar niets van aan. Zegt dat hij de baas is. Dat Diego López hem beter bevalt als doelman van Real Madrid. Dat de befaamde spectaculaire reddingen van Iker alles te maken hebben met zijn gebrek aan meespelen – op z´n Van der Sars. En dat Iker, zolang Mou in het Bernabéu aan de macht is, blijft zitten waar hij zit. Op de bank dus.

Teamgenoot Pepe durfde het vorige week aan zijn trainer een gebrek aan respect te verwijten. Dat heeft hij geweten. Inmiddels houdt de 31-jarige Portugees de stoel in de dug-out naast Iker permanent warm. Daar zal hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijden voor Madrid slijten. Volgens Mourinho omdat Pepe gefrustreerd is, nu zijn vervanger Raphaël Varane (19) hem aan alle kanten voorbij streeft. Volgens mij omdat Pepe simpelweg z´n mond had moeten houden.

Iker zelf houdt zich intussen koest. Hij lijdt in stilte, troost medespelers na nederlagen, blijft de kapitein. Alleen in de spelerstunnel liet hij zich deze week gaan. In een in Spanje tot op het bot geanalyseerde video van drie seconden is te zien dat hij bewust Diego Lopéz ontloopt. Zogenaamd vergeet te groeten, sterkte te wensen voor de wedstrijd. Het zij hem vergeven.

Vincente del Bosque twijfelt overigens nog steeds geen moment aan Iker. De Spaanse bondscoach blijft vasthouden aan zijn persoonlijke favoriet. En ik ook. Onder de douche dan.

 

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie