WordPress plugin

WordPress Blendle plugin

Over

V: Wat is de RO plugin?

A: Een WordPress plugin die het mogelijk maakt om de artikelen op je site te publiceren in de online nieuwskiosk Blendle.

V: Waar kan ik ‘m krijgen?

A: Zie verderop. Of klik op de knop hieronder. Tip: je hebt het zip-bestand in de map nodig.

Q: What is Reporters Online?

A: A Dutch cooperation that provides services to freelance journalists. Chief among those services: publication of your articles in Blendle and other digital newsstands, and this plugin.

Aan de slag

Om te beginnen:

- Registreer je op Reporters Online om de plugin te krijgen.

- We sturen je een e-mail met de link om de plugin te downloaden. Dit kan even duren. Hou ook je spam-folder in de gaten.

- Installeer de plugin. Je zult RO Pay op je WordPress-dashboard zien staan (Meer informatie over hoe je plugins kunt installeren vind je hier. Deze moet handmatig worden geüpload).

- Aan de rechterkant van je artikelen aan de achterkant van je website, zie je nu een vakje met ‘send online to newsstands’. Vink deze aan. Laat het ons even weten als je dit voor de eerste keer hebt aangevinkt. We moeten namelijk wat dingen regelen om je artikelen op Blendle te plaatsen.

Publiceren

V: Waar staat de ‘Send to online newsstands’-knop voor?

A: Die stuurt je artikelen naar Reporters Online voor publicatie op Blendle. Dit kan even duren, omdat we wat technische checks (vooral op afbeeldingen) moeten doen voordat we deze door kunnen zetten. Laat het ons weten als je van deze dienst gebruik wil maken: [email protected].

V: Kan ik ieder artikel naar Blendle sturen?

A: Ja, mits er niets illegaals in staat. Je stuk moet wel voldoen aan bepaalde technische voorwaarden. De twee belangrijkste zijn: gebruik foto’s van groot formaat .jpg of .png) en houd in gedachten dat Blendle niet echt gemaakt is voor multimediale producties. Het embedden van video werkt bijvoorbeeld niet en alles wat geavanceerder is zal dit dus ook niet doen. Bekijk onze CMS-handleiding voor meer details.

V: Wat is de functie van het overview-tabblad?

A: Hier staat een overzicht van alle artikelen die je naar Blendle hebt gestuurd. 

Support

V: Werkt deze plugin ook op wordpress.com-websites?

A: Nee. Je hebt een self-hosted WordPresswebsite nodig. 

V: Op welke (WordPress)websites werkt deze plugin?

A: De meeste sites en thema’s zouden moeten werken, maar je hebt WordPress 3.1.3. of hoger nodig. Als dit niet werkt of als je problemen met de plugin ervaart, mail ons dan op [email protected]. Voor veiligheidsredenen is het het beste om een PHP-versie 7.3 of hoger te gebruiken. Neem contact op met je hostingbedrijf als je een update nodig hebt. 

V: Hoe kan ik jullie bereiken voor support?

A: We geven er de voorkeur aan alle plugin-gerelateerde vragen in een Facebookgroep af te handelen. Dit houdt de communicatie efficiënt. Voor ingewikkelde kwesties kun je mailen naar [email protected]. Een reactie duurt via deze weg langer. 

V: Wat is jullie reactietijd voor support?

A: Op Facebook: heel snel.

Mijn gekozen waardering € -